Ο γαλλικός Στρατός παρέλαβε την στολή εκστρατείας F3

Από την αρχή του 2019, η στολή εκστρατείας F3 έχει αρχίσει να ντύνει τις γαλλικές δυνάμεις που επιχειρούν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Αυτή η καινοτόμος στολή προμηνύει σειρά εξελίξεων στον εξοπλισμό μάχης που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του στρατιώτη καθώς ενισχύουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του.

Η στολή εκστρατείας είναι κατασκευάσμενη από χιτώνιο και περισκελίδα και είναι συμβατή με το οπλικό σύστημα FELIN. «Δεν είναι απλώς ένα κομμάτι υφάσματος άλλα ένας τεχνολογικός στόχος,» δήλωσε ο Ταγματάρχης Μάθιου, του Τμήματος Προγραμμάτων, Χερσαίων Δυνάμεων (armée de Terre) του Γενικού Επιτελείου. Τα υφάσματα της αποτελούνται από ίνες αραμιδίου, πολύ ανθεκτικά στην θερμότητα και την υψηλή μηχανική καταπόνηση και τριβή. Αλλά το σήμα κατατεθέν αυτής της νέας στολής είναι η αντοχή της στην φωτιά. Μπορεί να αντέξει εφτά δευτερόλεπτα στην φωτιά, το χρονικό περιθώριο που απαιτείται για να τραβηχθεί ένας άνθρωπος μέσα από ένα φλεγόμενο όχημα. Κατά τη δημιουργία του υφάσματος F3, ένα πράγμα ήταν σαφές: Μέρος των τραυματισμών στις εξωτερικές επιχειρήσεις είναι αποτέλεσμα των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED). Αυτά τα IED προκαλούν εγκαύματα και τραυματισμούς λόγω της υπερπίεσης (συνέπειες της ανατίναξης από την εκρηκτική ύλη). Έτσι, κρίθηκε αναγκαίο ότι η πλέξη των υφασμάτων θα μπορούσε να βελτιωθεί και να προστατεύσει καλύτερα τον μαχητή από τα αποτελέσματα της φωτιάς και της έκρηξης.

Όμως η στολή του μαχητή δεν είναι η μοναδική που είδε μεγάλη αλλαγή. Όντως, είναι ολόκληρος ο ατομικός εξοπλισμός στρατιώτη που αλλάζει. «Ο εξοπλισμός διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην επιχειρησιακή ικανότητα του στρατιώτη,» δήλωσε ο Διοικητής Μάθιου. Το να είναι πιο ευμετακίνητος, καλύτερα προστατευμένος, να έχει βελτιώσεις στην άνεση, να μπορεί να επικοινωνεί οποιαδήποτε στιγμή με τις άλλες εκστρατευόμενες δυνάμεις, υπάρχουν πάρα πολλά κριτήρια και ζητήματα που απαιτούν την τακτική εξέλιξη του εξοπλισμού μάχης. «Ο στόχος του έργου “Fighter 2000” είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου και πανίσχυρου πακέτου σε κάθε στρατιώτη από την στιγμή που θα είναι διαθέσιμο», δήλωσε ο Ταγματάρχης Μάθιου.

Περίπου 20000 στολές F3 έχουν ήδη χορηγηθεί από την αρχή του 2019 στο νέο στρατιωτικό τμήμα που εκστρατεύσε στην επιχείρηση Barkhane στην περιοχή του Σαχέλ. Έως το 2024, όλοι οι στρατιώτες της χερσαίας δύναμης θα εξοπλιστούν με τον νέο εξοπλισμό.

Απόδοση/Μετάφραση από το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.