Ο Γαλλικός Στρατός παρέλαβε το πρώτο διασκευασμένο ελικόπτερο “Tiger HAD”

[dropcap size=small]Η[/dropcap] εταιρεία “Airbus Helicopters” παρέδωσε στην Γαλλική Αεροπορία Στρατού το πρωτο διασκευασμένο “Tiger” στη έκδοση “HAD”, το οποίο νωρίτερα είχε ολοκληρώσει τις επίσημες διαδικασίες αποδοχής με την Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement).

Η διασκευή από την έκδοση “HAP” στην έκδοση “HAD” περιλαμβάνει την εκτέλεση εκατό τροποποιήσεων στην άτρακτο και την εγκατάσταση περισσότερων από χιλίων πεντακοσίων νέων εξαρτημάτων και διακοσίων πενήντα καλωδίων.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση “HAP”, το “Tiger HAD” επωφελείται από το αυξημένο μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος απογείωσης (“MTOW”) και είναι εξοπλισμένο με δύο ενισχυμένους κινητήρες “MTR 390 E” και ένα νέο σύστημα σκόπευσης “STRIX” τοποθετημένο επί της οροφής με καταυγαστήρα λέιζερ που επιτρέπει την εκτόξευση του πυραύλου αέρος-εδάφους “Hellfire II”.

Η υφιστάμενη διασκευή είναι η πρώτη από τις τριάντα έξι διασκευές απ’ την έκδοση “HAP” στην έκδοση “HAD” που παρήγγειλε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Για το εν λόγω πρόγραμμα διασκευής, η “Airbus Helicopters” δημιούργησε έναν νέο βιομηχανικό οργανισμό, που συνδυάζει ομάδες από το Κέντρο Υποστήριξης Στρατού Γαλλίας και την γραμμή τελικής συναρμολόγησης “Tiger”.

“Η διασκευή θεωρείται ως μια προτεραιότητα για τον γαλλικό Στρατό και θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα τελειοποιημένο οπλικό σύστημα και έναν ομογενοποιημένο στόλο. Τα πρώτα “HAD Tiger” δοκιμάστηκαν σε μάχες μέχρι το 2014 και επεδείκνυαν καθημερινώς το μεγάλο εύρος των ικανοτήτων τους στα απαιτητικά θέατρα των επιχειρήσεων”, δήλωσε η Γαλλική Διοίκηση Αεροπορίας Στρατού.

“Χαιρόμαστε που έχουμε πραγματοποιήσει την πρώτη παράδοση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη μας”, δήλωσε η Αλεξάνδρα Κρος, επικεφαλής των γαλλικών κρατικών υποθέσεων στην “Airbus Helicopters”. “Αυτό το πρόγραμμα διασκευής θα προσφέρει στην γαλλική Αεροπορία Στρατό επιπρόσθετες ικανότητες που απαιτούνται ώστε να επιχειρεί στις πιο απαιτητικές επιχειρησιακές αποστολές”, πρόσθεσε.

Το “Tiger HAD” ειναι ένα πολλαπλού ρόλου επιθετικό ελικόπτερο. Έχει σχεδιαστεί να εκτελεί επιθετική αναγνώριση, συνοδεία εναέριων ή επίγειων μέσων, επιχειρήσεις αέρος-αέρος, εγγύς αεροπορική υποστήριξη στα επίγεια τμήματα και αντιαρματικές επιχειρήσεις, ημέρα ή νύχτα υπο αντίξοες συνθήκες.

Το επιθετικό ελικόπτερο “Tiger” έχει αποδείξει τις δυνατότητες του κατά τις εκστρατείες στο Αφγανιστάν, την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, την Λιβύη και το Μάλι. Είναι σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Αυστραλίας, ο παγκόσμιος στόλος “Tiger” έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερες από 92000 ώρες πτήσης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.