Το γερμανικό υπουργείο άμυνας έστειλε το τυφέκιο εφόδου G95K στο πεδίο δοκιμών Γιούμα (YPG) του στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) για εξονυχιστικούς ελέγχους σε πραγματικές συνθήκες.

Όπως το ήδη εν υπηρεσία G36, το G95K ειναι ένα τυφέκιο, συμβατό με το NATO, των 5,56Χ45 χιλιοστών με μεγάλη ταχυβολία. Το G95K, ωστόσο, μπορεί να υπερηφανεύεται για το μικρό βάρος του και το βελτιωμένο επίπεδο ασφάλειας, όπως επίσης και την μεγαλύτερη αντίσταση στη διάβρωση και την φθορά. Οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις ενδιαφέρονται για να υιοθετήσουν το νέο, πιο ευέλικτο όπλο, άλλα πρώτα επιθυμούν να το υποβάλλουν σε αυστηρές επιχειρησιακές δοκιμές σε πραγματικά φυσικά περιβάλλοντα.

Το περιβάλλον της γερμάνια δεν παρουσιάζει τις ακραίες καιρικές συνθήκες που οι Γερμανοί στρατιώτες αντιμετώπισαν κατά τα τελευταία χρόνια σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, το οποίο καθιστά το YPG ένα πολυπόθητο πεδίο για τις δοκιμές.

Το πεδίο δοκιμών Γιούμα του στρατού των ΗΠΑ διενεργεί δοκιμές στα τρία πιο επίμοχθα ακραία κλίματα και οι δοκιμαστές από φιλικές ξένες χώρες έχουν χρησιμοποιήσει επι μακρόν τις εγκαταστάσεις για να υποβάλλουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους σε δοκιμές αυστηρών περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

“Αυτό το τυφέκιο έχει ήδη περάσει όλες τις τεχνικές δοκιμές,” δήλωσε ο Λουις Αρογο, επικεφαλής του γραφείου διαχείρισης εκπαίδευσης και ασκήσεων (TEMO) του YPG. “Αυτό το τμήμα είναι η εισαγωγή του χρήστη στο εξοπλισμό -οι στρατιώτες θα χρησιμοποιήσουν το τυφέκιο με τον τρόπο που συνήθως χρησιμοποιούν ένα τυφέκιο οι στρατιώτες”.

Ταυτόχρονα, οι στρατιώτες που συμμετέχουν στην δοκιμή θα ελέγξουν επίσης μια νεα δίοπτρα νυχτερινής παρατήρησης. Για αυτή τη δοκιμή, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν ρυθμίζοντας τα σκοπευτικά των όπλων τους και εκτελώντας απλές ασκήσεις και κινήσεις εναντίον διαφόρων χάρτινων και ενεργών στόχων σε ένα από τα πεδία βολών τυφεκίου του YPG.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής φάσης, ένα πιάτο ραντάρ 120 Watt αναπτύχθηκε για να μετρήσει την αρχική ταχύτητα των όπλων και να ελεγχθεί η τροχιά των βλημάτων στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Μέτα απο αυτό, οι στρατιώτες εκτέλεσαν πραγματικές ασκήσεις ομάδας και διμοιρίας σε ένα μεγάλο τμήμα του πεδίου. Η χρήση πραγματικών πυρομαχικών και το γεγονός οτι πολλές απο τις επιχειρήσεις εκτελέσθηκαν κατά την νύχτα σημαίνει οτι η διασφάλιση της ασφάλειας επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Απόδοση/Μετάφραση από το “Defpost.com” για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Η νότια Αφρική (στην οποία έχουν δοκιμαστεί επίσης οπλικά συστήματα για την Γερμανία, π.χ. στο Overberg Test Range) προσφέρει επίσης ιδανικές συνθήκες για αξιολόγηση οπλικών συστημάτων σε ακραίες συνθήκες, όπως επικρατούν π.χ. στο Αφγανιστάν η και σε άλλες αφρικανικές χώρες στις οποίες έχει εμπλακεί στρατιωτικά η Γερμανία.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: