Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις άσκησαν το δικαίωμα αγοράς στο πλαίσιο του “Εργο Ολοκληρωμένου Συστήματος Στρατιώτη” (ISSP) για να αποκτήσουν 1256 επιπλέον συστήματα στρατιώτη Rheinmetall Argus, τα οποία θα παραδοθούν εντός του 2019. Η παραγγελία ειναι αξίας Can$20 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (€14,3 εκατ.).

Αρχικά η κυβέρνηση του Καναδά σύναψε συμφωνία με την “Rheinmetall” για την έναρξη της φάσης πιστοποίησης του ολοκληρωμένου συστήματος στρατιώτη (ISS) του καναδικού στρατού το 2015, η οποία στο μεταξύ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Επι του παρόντος η τελική φάση παράγωγης του συστήματος στρατιώτη “Argus” ειναι σε εξέλιξη, με την παράδοση 1632 μονάδων να έχει προγραμματιστεί αυτό το έτος.

Ο στρατηγός Τζόναθαν Βάνς, αρχηγός του καναδικού επιτελείου άμυνας, περίγραψε το σύστημα στρατιώτη Argus της Rheinmetall, το οποίο βρίσκεται ήδη στην ενεργό υπηρεσία με τις καναδικές ένοπλες δυνάμεις, ως ένα εργαλείο “που θα βελτιώσει την επίγνωση κατάστασης των πεζοπόρων στρατευμάτων, επιτρέποντας τους την καλύτερη διοίκηση και έλεγχο και τη βελτίωση της απόδοσης και της προστασίας τους.” Ο στρατηγός Βάνς πρόσθεσε οτι το σύστημα στρατιώτη Argus “παρέχει στον στρατιώτη ή οποιοδήποτε άλλον στο έδαφος την ικανότητα να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους. Ο στρατιώτης δεν ειναι μόνο ένας αισθητήρας άλλα και ενας δέκτης πληροφοριών. Στα δάχτυλα σας εχετε το www.mywar.com -εδώ βρίσκομαι αυτή την στιγμή, αυτό μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Μπορώ να κερδίσω περισσότερα επειδή κατανοώ καλύτερα τι ακριβώς συμβαίνει”.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: