Ο Καναδάς επιβεβαίωσε την επιλογή της φρεγάτας Type 26

BAE Systems

Η καναδική κυβέρνηση υπέγραψε επισήμως σύμβαση με το ναυπηγείο Irving Shipbuiding και την ομάδα BAE Systems-Lockheed Martin για το πρόγραμμα κατασκευής των μελλοντικών πολεμικών πλοίων (CSC) της χώρας.

Η σύμβαση υπογράφτηκε την 8η Φεβρουαρίου μετά την επιλογή του σχεδίου Παγκόσμιο Πολεμικό Πλοίο (Global Combat Ship-GCS), Type-26, της BAE Systems, τον Οκτώβριο 2018.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εταιρεία Irving Shipbuilder ως τον κύριο εργολάβο και τη ομάδα BAE-Lockheed ολοκληρώθηκαν μολονότι ο ανθυποψήφιος του GCS Alion Science αμφισβήτησε την απόφαση στo ομοσπονδιακό δικαστήριo.

Η Alion κάλεσε το δικαστήριο να αξιολογήσει αν το σχέδιο της Type 26 πληροί της κυβερνητικές απαιτήσεις. Ένας απο τους λόγους αυτού του ισχυρισμού ήταν το γεγονός οτι η κυβέρνηση δήλωσε πώς θα εξεταστούν μόνο οι τύποι πλοίων που βρίσκονται ήδη στην ενεργό υπηρεσία. Η πρώτη φρεγάτα Type 26 ειναι ακόμα υπό κατασκευή για το Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να μπει στην θάλασσα μέσα στο 2023.

Μετά την προσφυγή της Alion, τον Δεκέμβριο 2018 το Καναδικό Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου έδωσε στην κυβέρνηση το πράσινο φως για την ανάθεση της σύμβασης του πολεμικού πλοίου στις BAE Systems και Lockheed Martin.

Πρώτη σύμβαση του Type 26 CSC

Καθώς το συνολικό έργο κοστολογείται μεταξύ 56 και 60 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, η αρχική σύμβαση με την Irving Shipbuilding κοστολογείται στα $185 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων φόρων) και θα αυξηθεί καθώς προχωρούν οι εργασίες σχεδίασης.

Η κατασκευή των καναδικών πολεμικών ναυτικών μονάδων επιφανείας (CSC) εχει προγραμματιστεί να αρχίσει αρχές της δεκαετίας του 2020.

Η νικητήρια προσφορά της Lockheed Martin Canada περιλαμβάνει τις BAE Systems, CAE, L3 Technologies, MDA και Ultra Electronics Maritime Systems.

Συνολικά θα ναυπηγηθούν δεκαπέντε καναδικά CSC για να αντικαταστήσουν τα αντιτορπιλικά κλάσης Iroquois και τις φρεγάτες κλάσης Halifax του Καναδά.

“Η κυβέρνηση μας παρέχει στο Βασιλικό Ναυτικό του Καναδά τα πλοία που χρειάζεται για να εκτελέσει την σημαντική αποστολή του στην προστασία των Καναδών,” σχολίασε η υπουργός δημόσιων υπηρεσιών και προμηθειών, Κάρλα Κοάλτρου. “Αυτη η διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων για τον καναδικό μελλοντικό στόλο πολεμικών πλοίων διενεργήθηκε με ανοιχτό, δίκαιο και διαυγή τρόπο που απέφερε το καλύτερο σχέδιο πλοίου, την σχεδιαστική ομάδα, που πληροί της ανάγκες μας για πολλά ακόμα χρόνια.”

Απόδοση/Μετάφραση απο το navaltoday.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. Σε μέγεθος με ένα εκτόπισμα στους 7000 (όπως οι άλλες σύγχρονες φρεγάτες) είναι θηρίο, σε οπλισμό όμως όπως παρουσιάζεται στην απεικόνιση της εταιρίας φτωχό.
  Εντυπωσιακό είναι όμως το ελικοδρόμιο που σηκώνει ελικόπτερα στο μέγεθος του EH-101(όπως φαίνεται στην παρακάτω παρουσίαση σε μακέτα).

  http://www.jlawson.com/case-studies/type-26-global-combat-ship/

  http://www.jlawson.com/wp-content/uploads/2017/08/Type-26-GCS-UK-Spec-009.jpg

  http://www.jlawson.com/wp-content/uploads/2017/08/Merlin-002.jpg

  1. Εγώ αναμένω με πολύ ενδιαφέρον τυχόν επιλογή του από το Αμερικανικό ναυτικό για το FFG(X) (αν και δύσκολο να προκριθεί έναντι Freedom αλλά BAE είναι αυτή), και τις οικονομίες κλίμακας που θα έφερνε μια τέτοια κίνηση. Θα προέκυπτε δηλαδή μια Νατοϊκή Ανθυποβρυχιακή Φρεγάτα (8 Αγγλία, 12 Αυστραλία, 15 Καναδάς, 20 ΗΠΑ;; ίσως και μελλοντικά από Ν.Ζηλανδία 2 μονάδες).

   Επίσης έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι ραντάρ θα διαθέτει η καναδική έκδοση, κάτι που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

   1. Σε εκείνο το πρόγραμμα είναι υποψήφιο και ένα σχέδιο NSC(το οποίο θεωρείται πετυχημένο) της Huntington Ingalls Industries που υπηρετεί ήδη στην ακτοφυλακή. Η έκδοση για τον Καναδά θα συγκεντρώνει απο ότι έχω παρατηρήσει σε αναφορές ικανότητες αεράμυνας περιοχής, ανθυποβρυχιακού πολέμου και επιφάνειας – επιφάνειας, έτσι θα αντικαταστήσουν τα αντιτορπιλικά και τις φρεγάτες.
    Όσον αφορά τα ραντάρ, έχουν παρουσιαστεί μερικά μοντέλα νέας γενιάς με ικανότητες για αεράμυνα περιοχής για τα GCS.

    Is HII’s “Missing” FFG(X) Using StanFlex? Is it a Type 31e?
    by CRAIG HOOPER on MAY 23, 2018

    http://nextnavy.com/is-hiis-missing-ffgx-using-stanflex-is-it-a-type-31e/

    https://sub-marine-naval.com/wp-content/uploads/2018/12/ACTU-9.jpg

    https://sub-marine-naval.com/wp-content/uploads/2018/12/ACTU-9.jpg

    https://sub-marine-naval.com

    https://www.baesystems.com/en-ca/download-en-ca/cybersecurity/multimediaimage/webImage/20160819123927/1434579024560.jpg

    https://www.lemarin.fr/sites/default/files/2018/06/29/1434573953000.jpg

    https://www.meretmarine.com/sites/default/files/styles/mem_1000/public/new_objets_drupal/t26_2.jpg

    https://www.meretmarine.com/sites/default/files/new_objets_drupal/bae.jpg

    https://www.meretmarine.com/sites/default/files/new_objets_drupal/bae.jpg

    https://sub-marine-naval.com/wp-content/uploads/2018/12/ACTU-9.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.