Την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που σηματοδότησε την 90η επέτειο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) στην στρατιωτική βάση Ζουρίχε στην βόρεια κινεζική Αυτόνομη Επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας.

Σαράντα ένα ελικόπτερα πέταξαν σε δυο σχηματισμούς που διατύπωναν τους κινεζικούς χαρακτήρες “Μπα Γι” -οι οποίοι σημαίνουν την ημερομηνία 1 Αυγούστου- και τον αριθμό “90”.
Ακολούθησαν δύο οχήματα στο έδαφος που μετέφεραν τρεις σημαίες -αυτή του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας, του Κράτους και του Στρατού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κίνα τιμά την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων, η οποία συμπίπτει με την 1η Αυγούστου, με στρατιωτική παρέλαση από τη δημιουργία της νέας Κίνας το 1949.
Περισσότεροι από 12000 στρατιώτες από το Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία, Ένοπλη Αστυνομία όπως επίσης και τις νεοσυσταθείσες δυνάμεις πυραύλων και στρατηγική δύναμη υποστήριξης, συμμετείχαν στην παρέλαση της στρατιωτικής βάσης Ζουρίχε.

Ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Ζιπίνγκ παρευρέθηκε στην παρέλαση για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα και να δώσει μια σημαντική ομιλία κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην στρατιωτική βάση Ζουρίχε στην βόρεια κινεζική Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας που ξεκίνησε την 9 π.μ. της Κυριακής για τον εορτασμό της 90ης επετείου από την ίδρυση του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

8 Σχόλια

 1. Theognostos

  Παρέλασαν οι ίδιοι γιά νά βλέπουν τόν εαυτόν τους όχι στήν πρωτεύουσά τους αλλά πού σέ αεροδρόμιο σέ μέρος αυτόνομη περιοχή την μογγολία να δείξουν τί στρατιωτάκια στήν γραμμή; ότι η μογγολία τους ανήκει ; εντάξει μετά πού είχαν τό μορατοριουμ στίς γεννήσεις απέκτησαν αυτό πού ήθελαν ένσν πολυπληθέστερο ανδρικό στρατό. Η Κίνα παραμένει ένα κομμουνιστικό κράτος όπου τό σύστημα έχει μάθει πώς να χειραγωγεί άνω από έναψλ δισ ανθρώπων.

  Απάντηση
  • viper3000ad

   Μια μικρή λεπτομέρεια, επίσημα ήταν επιθεώρηση όχι παρέλαση !!! Όταν ο δε πρόεδρος τους επαινούσε από το μικρόφωνο του Τζιπ, αυτοί του αναφώνησαν : υπερετείτε τον λαό .

   Απάντηση
   • Theognostos

    Ποιόν λαό; Απλά ένα σύστημα πού στήθηκε μετά τήν συστηματική δολοφονία εκκατομυρίων ανθρώπων.

   • Theognostos

    Εάν έκανε κάποιος εκεί τήν προσπάθεια έστω νά πετάξει μία πέτρα η αυγά ως αντιφρονούντας όπως κάνουν στήν Ελλάδα θά τόν είχαν τελειώσει αμέσως. Δέν σηκώνουν πολλά εκεί…κατά τά υπόλοιπα υπάρχουν καί μαοιστες στήν Ελλάδα ….όλα τα είχε η….ο φερετζές η μάλλον ο κουμουνισμός τού μάο τής έλειπε…

 2. viper3000ad

  @Theognostos
  Κρατώ τα σχόλια πάση θυσία μακρυά από την πολιτική, εκτός από την ενεργειακή γεωπολιτική σκοπιά σε σημείο που δεν αφορά Ελληνικά κομματικά δρώμενα. Δύο τοποθετήσεις η πρώτη είναι οτι η ερμηνεία του καλού και του κακού εξαρτάται από την σκοπιά την οποία την βλέπεις, όταν μιλάμε για δολοφονία-ες θα θυμίσω ξεχασμένα ιστορικά γεγονότα που ΔΕΝ αναφέρονται σχεδόν ποτέ πχ η Γενοκτονία των ιρλανδών από τους Βρεττανούς μάλιστα μέχρι το 1839 τους έκαναν και εξαγωγή ως σκλάβους, η Βασίλισσα τώρα μιλά εξ ονόματος και του Ιρλανδικού βασιλείου ! Ενα άλλο υπέροχο παράδειγμα είναι πολύ πρόσφατο στις ΗΠΑ, με τους ιθαγενείς στην Ντακότα που προσπάθησαν να αντισταθούν στο κρατός, που ήθελε την γή τους για ένα αγωγό. Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία των Ινδιάνων ιθαγενών και κανένας δεν πίστευε οτι θα επαναλαμβάνονταν (μονό που επαναλαμβάνεται). Η δεύτερη είναι οτι ο στρατός θέλει αυστηρή πειθαρχία και βεβαίως πρέπει ΠΑΝΤΑ να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ΛΑΟΥ. Αρα οι Κινέζοι κατά την γνώμη μου το κάνουν άψογα. Οταν μιλάμε για Μαοϊστές, καπιταλιστές , κουμουνιστές στην Ελλάδα , πέφτουμε απλά σε μια μεγάλη παγίδα άλλων. Είναι ένα γνωστό πολιτικό τρικ που λέγεται κοινωνικός αυτοματισμός.

  Απάντηση
  • xariszak

   Θα μπορούσες να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία για την γενοκτονία των ιρλανδών από τους Βρεττανούς και την εξαγωγή τους ως σκλάβους;

   Απάντηση
   • viper3000ad

    Μια ωραία ταινία αν και δραματοποιημενη είναι το Braveheart. Όλοι την έχουμε δει φαντάζομαι. Δεν είναι φυσικά επιστημονικό ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης, αλλά περιγράφει μια ιστορική περίοδο. Στην wiki μπορείτε να ψάξετε στον τίτλο της – cromwellian conquest of Ireland. 1649-1653. Διαφορά site μιλούν για το δουλεμπόριο, ενδιαφέρον είναι ένα άρθρο στην μηχανή του χρόνου με search tag ιρλανδική δουλεία. Λυπούμαι που δεν μπορώ να πω περισσοτερα,οι γνώσεις μου στην Βρετανική ιστορία σε καμιά περιπτωση δεν θα μου χαριζαν τον τίτλο του ειδικού.

  • Theognostos

   Αγαπητέ να είσαι καλά. Η απάντηση λιγο εκτεταμένη εφόσον άγγιξες σοβαρά θέματα ….καί καλώς έπραξες…

   Θεωρώ ότι τό καλόν δέν έχει νά κάνει μέ καμμία ερμηνεία η από ποιά άποψη ή σκοπιά τό βλέπει κάποιος. Το Καλόν είναι το Αγαθόν . Προυπήρχε, υπάρχει καί θά υπάρχει εφόσον είναι ταυτόσημο μέ τόν Πατήρ Θεό καί τήν Δημιουργία..η προσωποποίηση σάν Ανθρωπος είναι ο Ιησούς Χριστός ο Υιός τού Θεού.

   Τό κακό είναι φτιαχτό σέ αυτόν τόν εδώ τόν κόσμο πού ζούμε η πλειονότης των ανθρώπων δέν γνωρίζουν. Αρα και το αφες αυτοις ου γαρ οιδασι τι ποιουσι…αυτο για τους ανθρώπους οχι για τους αλλους που γνωριζαν και γνωριζουν…

   Η δολοφονια του ανθρωπίνου γένους έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά εφόσον ο δεσμοφύλακας είναι ο δολοφόνος από αρχής …

   Οι γενοκτονίες των ανθρώπων συνεχίζονται όπως η κάθαρση των καθαρών από τους παπικούς πανω από ενα εκκατομύριο κυρίως Ελληνογενείς…και μετά πουληθηκαν σκλαβοι….εκει ξεκινησε και η εκφραση …kill them all god knows his own… and now also… let god sort them out… όσο καί γιά τούς Βρετανούς τήν φωλιά τους τήν έχουν λερωμενη. Ομως όταν ήμουν στο ηνωμένο βασίλειο γιά δουλειές ο μέσος άνθρωπος ιδέα δέν είχε απλά στό γραφείο δουλειά τηλεοραση στο παμπ μπυριτσα κτλ….δηλαδή δέν υπάρχει πραγματική αυτογνωσία και όλοι αρέσκονται στήν ψευδαισθηση τής ψήφου καί τελείωσε η υπόθεση…..κάποτε θα ελθει και.η Δικαιοσυνη για τα εγκληματα αυτών. Μολις τις προάλλες
   ένας σέ άλλο φόρουμ έγραψε οτι θεωρεί σωστό να δολοφονηθουν ολοι οι Κουρδοι απο τους τουρκους για να υπάρχει κατά την γνωμη του γεωπολιτικη σταθεροτητα…και η συνεχεια του ΝΑΤΟ Το μίσος δηλαδη για τούς Κουρδους υπάρχει. Οσο για τους ντακότα και για αγωγους κτλ η γή η οποία έχει δοθεί έχει δοθεί μέ όρους άσχετα μέ τό ότι δέν εγνώριζαν τί υπεγραφαν και με το πιστόλι στόν κρόταφο. Και η γή πού έχει ένας πολίτης δέν τού ανήκει απλά την νοικιάζει από τό κράτος εφόσον πληρώνει φόρους σέ ολη τήν ζωή του γιά αυτά τα τετραγωνικά μέτρα. Επειτα το υπεδαφος επίσης ανήκει στό κράτος μαζί μέ τόν πλούτο του εάν φεριπην βρεθεί κάτι…

   Θεωρώ ότι η τυφλή πειθαρχεία σέ ένα βρώμικο κατεστημένο είναι μεγάλο λάθος καί είς βάρος τού Ανθρωπίνου γένους. Καθότι πρώτα πρέπει να υπάρχει η Αγάπη και η Δικαιοσύνη. Η λεγόμενη αυστηρή πειθαρχεία είναι απόρρεια ενός βρώμικου ξεπεσμένου κόσμου όπου οι άνθρωποι όντες φυλακισμενοι έχουν χωριστεί σέ φατρίες κράτη κτλ…ώστε νά παίζουν τό παιχνίδι άλλων…εν αγνοία τους …οι ανθρωποι τυφλοι όντες κοιμουνται κυριολεκτικά…άρα με τήν διαταγή σκοτώνουν μισούν φοβούνται αρπάζουν βιαζουν κτλ…όμως μετά θάνατον τους περιμένει ο άλλος στήν άλλη μεριά..αυτό τό γνωρίζω πολύ καλά.

   Αλλο λοιπόν η λεγόμενη αυστηρή πειθαρχεία και άλλο η ακολουθηση βάσει της Αγαπης και τής πειθώ βαση αυτογνωσίας όπου ένας άνθρωπος καί τήν ζωή του θά δώσει γιά τόν συνάνθρωπό του ούτος θά ακολουθήσει τόν στρατηγό εφόσον γνωρίζει ότι ο στρατηγος τόν αγαπά καί η αγάπη και η αλληλεγγυη είναι ένας δεσμός πού δέν διασπάται. Ενας τέτοιος στρατός μέ σωστά μέσα δέν νικάται.

   εχω διπλα μου και κοιτουσα μολις τωρα….συμπτωση…καλη

   The turning of the soul round from a day which is like night to a true day-this is the ascent into real being, which we e shall say is true philosophy…

   Then my dear Glaucon, what study could draw the soul from the world of becoming to the world of being? But stay, I have just thought of something while speaking-surely we said that these men must of necessity be ATHLETES OF WAR in their youth.

   We did say so.

   Then the study we seek must have something else in addition.

   What?

   NOT TO BE USELESS FOR MEN OF WAR.

   (Platonas The Republic)

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: