Ο Πολωνικός Στρατός πρόκειται να προμηθευτεί το θωρακισμένο όχημα Anders

Anders
Το θωρακισμένο όχημα Anders, το παρόν όχημα είναι μόνο για επίδειξή (Φωτογραφία: military-today)

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο Army Technology (ΑΤ), το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας, ως μέρος του προγράμματος αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, μελετά την υπογραφή συμβολαίου για την έναρξη κατασκευής του εγχώριας παραγωγής του πρωτότυπου ελαφρύ όχημα μάχης Anders.

Ο δικτυακός τόπος στη δημοσίευση του αναφέρει ότι η τοπική εφημερίδα Rzeczpospolita έγραψε πως ο εν αποστρατεία Στρατηγός Waldemar Skrzypcza, αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Πολωνίας, είπε ότι το πρόγραμμα θα επιβραβεύσει σε πρώτη φάση τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, και θα συμπεριλάβει την συνεργασία με ξένες εταιρείες μόνο κατά την φάση του σχεδιασμού και της παραγωγής.

Το Anders ανήκει στην σειρά του μεσαίου, ερπυστριοφόρου οχήματος μάχης που αναπτύχθηκε από την ερευνητική μονάδα OBRUM Gliwice του ομίλου Bumar, για την αντικατάσταση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων οχημάτων μάχης του Πολωνικού πεζικού BMP-1.

Το Anders κινείται από ένα υπετροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ MTU, το 32 με 40 τόνων όχημα είναι σε θέση να μεταφέρει πλήρωμα τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγού, Πυροβολητή και Οδηγού και τέσσερις επιπλέον άνδρες του πεζικού, και παρέχει προστασία έναντι βλημάτων 7,62 χιλ και αντιαρματικών ναρκών 8 κιλών.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο 120 χιλ. CTG Ruag, ενα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 χιλ, ενα πολυβόλο 12,7 χιλ. ή αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 χιλ. καθώς και το ενεργό σύστημα προστασίας Rafael Trophy.

Σύμφωνα με το ΑΤ τo Anders αναμένεται επίσης να παρουσιαστεί και σε επιπλέον εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων ΤΟΜΑ, Οχήματος Διοίκησης και Ελέγχου, Ασθενοφόρου, Οχήματος Τεχνιτών ή Φορέα Αυτοκινούμενου Αντιαεροπορικού πυροβόλου και Θωρακισμένου Οχήματος Περισυλλογής.

Ο Στρατός της Πολωνίας, ως μέρος του προγράμματος θωρακισμένων οχημάτων, σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά 1000 νέα οχήματα σε διαφορετικές εκδόσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.