Ο Ρωσικός Στρατός παρουσίασε τα οχήματα που θα συμμετέχουν στην Στρατιωτική Παρέλαση της 9ης Μάιου (φωτ)

Το νέο, ρωσικής κατασκευής, άρμα μάχης T-14 Object 148 Armata, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών διελεύσεων για την Παρέλαση της Νίκης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως ότι όλα τα νέα οχήματα που έχουν αναπτυχθεί θα παρουσιαστούν στην στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, την 9η Μαΐου 2015. Η επερχόμενη παρέλαση στην Μόσχα θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία. Πολλά νέα τεθωρακισμένα οχήματα θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά.

Το ArmyRecognition παρουσιάζει επιλεγμένες φωτογραφιες απο τις δοκιμαστικές διελεύσεις της στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιούνται στο πεδίο δοκιμών Αλαμπίνο στα περίχωρα της Μόσχας.

Το T-14 Armata είναι η τελευταία γενιά του ρωσικής κατασκευής άρματος μάχης που εξελίσσεται και κατασκευάζεται από την ρωσική αμυντική βιομηχανία Uralvagonzavod. Οι πρώτες παραδόσεις του άρματος στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προγραμματιστεί για το 2015. Συνολικά, αναμένεται, 2300 άρματα μάχης να παραδοθούν έως το 2020.
Ο νέος μη επανδρωμένος πύργος του T-14 Armata θα είναι εξοπλισμένος με ένα νέας γενιάς λειόκανο πυροβόλο των 125 χιλιοστών με σύστημα αυτόματης γέμισης και 32 βλήματα έτοιμα προς χρήση.

Το πρώτο υπό κλίμακα μοντέλο του Armata που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2012 έδειχνε ότι το όχημα διαθέτει ένα δευτερεύων πυροβόλο το οποίο θα είναι ένας εκτοξευτής βομβίδων των 57 χιλιοστών τοποθετημένος στην αριστερή πλευρά του πύργου, και ένα πολυβόλο των12,7 χιλ. τοποθετημένο στην δεξιά πλευρά.

Το T-14 Armata θα αποτελείται από δυο κυρίως τμήματα, το σκάφος και τρία μέλη του πληρώματος και ένα τηλεχειριζόμενο πύργο.

Tigr GAZ-2330 το 4Χ4 θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Το GAZ-2975 “Tigr” είναι ένα ρωσική υψηλής κινητικότητας πολλαπλών χρήσεων στρατιωτικό όχημα, που κατασκευάζεται από την Αμυντική Βιομηχανία LLC (BMK). Το GAZ-2975 “Tigr” είναι η στρατιωτική έκδοση του οχήματος και του έχει αποδοθεί η ονομασία «το ρωσικό χάμερ».

Το Tigr GAZ-2330 μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ελαφρύ πολυβόλο ή ένα εκτοξευτή βομβίδων. Θυρίδες και βάσεις για την εγκατάσταση πολυβόλου Pecheneg των 7,62 χιλιοστών και εκτοξευτών βομβίδων AGS-17 των 30 χιλιοστών είναι εγκατεστημένες στην οροφή του οχήματος. Τα παράθυρα του οχήματος των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας GAZ-233036 διαθέτουν θυρίδες βολής για τυφέκια.

Θωρακισμένο όχημα VPK-233116 Tigr-M με σύστημα καθοδηγούμενων αντιαρματικών πυραύλων KORNET-D.

Το KORNET-D στο θωρακισμένο όχημα Tigr είναι μια νέα πλατφορμα αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου (ATGM). Χρησιμοποιεί πυραύλους KORNET-EM σε θερμοβαρικές ή Tandem-HEAT εκδόσεις.

Έχει τη δυνατότητα εκτόξευσής ομοβροντίας δύο πυραύλων με διάστημα μικρότερου του ενός δευτερολέπτου, είτε σε ένα μονό στόχο ή κατά δύο διαφορετικών στόχων ταυτόχρονα σε απόσταση από 150 έως 10000 μέτρα. Η ομοβροντία των δύο πυραύλων αποσκοπεί στην εξουδετέρωση συστημάτων ενεργής θωράκισης ή για να εξασφαλίσει στην καταστροφή ενός μονού άρματος χωρίς σύστημα ενεργής θωράκισης.

Το KORNET-D έχει τη δυνατότητα της παραπλανητικής λειτουργίας fire and forget, σε αυτή τη κατάσταση το σύστημα ελέγχου πυρός των εκτοξευτών πυραύλων ανιχνεύει αυτόματα και καθοδηγεί κάθε πύραυλο στον προκαθορισμένο στόχο χωρίς την βοήθεια του χειριστή. Ο χειριστής μπορεί να αλλάξει την στόχευση ή να επενέβη στην καθοδήγηση του πυραύλου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το θωρακισμένο 8Χ8 όχημα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A.

Το BTR-82A είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του τροχοφόρου θωρακισμένου οχήματος BTR-80A. Τον Δεκέμβριο του 2008, η Βιομηχανία Αμυντικών Συστημάτων (MIC) της Ρωσίας εκτελούσε δοκιμές των πρωτοτύπων τα οποία παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2009.

Η ισχύς πυρός του BTR-82A είναι αυξημένη με την χρήση μια νέας μονάδας μάχης με ηλεκτρική περιστροφή εξοπλισμένη με ένα πυροβόλο 2A72 των 30 χιλιοστών συζευγμένο με ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών. Ο πύργος είναι πλήρως σταθεροποιημένος σε δύο άξονες και διαθέτει νέα σκοπευτικά. Το BTR-82 μπορεί να βάλλει εν κινήσει σε νυχτερινές και ημερήσιες αποστολές.

Το 6Χ6 θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Typhoon-K

Το Typhoon της Kamaz είναι μια οικογένεια ρωσικών πολύ-λειτουργικών, σπονδυλωτών, θωρακισμένων, ανθεκτικών στις νάρκες οχημάτων σχεδιασμένα και κατασκευασμένα την Ρωσική αμυντική βιομηχανία KAMAZ και τον όμιλο GAZ.

Το σχέδιο του Kamaz-63968 Typhoon-K βασίζεται στο σκάφος του θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς Kamaz-6396, με τον κινητήρα πίσω απο το διαμέρισμα μεταφοράς προσωπικού. Οι στρατιώτες εισέρχονται στο Kamaz-63968 Typhoon δια μέσω μίας πόρτας στο πίσω μέρος του διαμερίσματος προσωπικού.

Το Kamaz-63968 Typhoon είναι επίσης θωρακισμένο κατά επίγειων ναρκών και μη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED). Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το θωρακισμένο όχημα μπορεί να αντέξει έκρηξη 8 κιλών TNT χάρις στο σκάφος σχήματος βέ (V).

Θωρακισμένο 6X6 όχημα Typhoon-U

To Ural-63095 Typhoon που επίσης ονομάζεται Typhoon-U αναπτύχθηκε μετά από αίτημα του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είναι ένα νέο θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στο οποίο εμπλέκονται πολλές ρωσικές βιομηχανίες. Το Ural-63095 παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 στην Έκθεση Ρωσικών Αμυντικών Συστημάτων το Νιζνι Ταγκίλ.

Το Ural-63095 Typhoon μπορεί να εξοπλιστεί με ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό τοποθετημένο στην οροφή του διαμερίσματος προσωπικού. Το οπλικό σύστημα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα πολυβόλο με διαμέτρημα έως 14,5 χιλιοστά.

Το σχέδιο του Ural-63095 Typhoon σε ένα βασικό φορτηγό, με τον κινητήρα στο εμπρόσθιο μέρος, το διαμέρισμα προσωπικού στην μέση και το φορτίο στο πίσω μέρος. Οι στρατιώτες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στο Ural-63095 Typhoon δια μέσω μίας πόρτας στο πίσω μέρος. Το διαμέρισμα του προσωπικού και το πίσω μέρος είναι πλήρως ενσωματωμένα και παρέχουν προστασία κατά πυροβολισμών μικρών όπλων και θραυσμάτων από βλήματα.

Το θωρακισμένο αερομεταφερόμενο όχημα μάχης πεζικού BMD-4M

Το BMD-4M είναι η τελευταία γενιά ων ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) τα οποία μπορούν να ριφθούν με αλεξίπτωτο για να παρέχουν πυρά και υποστήριξη στα αερομεταφερόμενα στρατεύματα. Είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του BMD-4 (BMD-3M). Το BMD-4M αναπτύχτηκε από τις ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες Εργοστάσιο Ελκυστήρων Βόλγκογκραντ και Σχεδιαστικό Γραφείο Οργάνων Tula KBP, το όχημα κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Kurganmashzavod.

Το BMD-4M είναι εξοπλισμένο με διμελή πύργο οπλισμένο με πυροβόλο 2A70 των 100 χιλιοστών διαμέτρημα, συζευγμένο με ένα πυροβόλο 2A72 των 30 χιλ. και ένα πολυβόλο PKT των 7,62 χιλ. είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του κυρίως οπλισμού. Το πυροβόλο των 100 χιλ. διαθέτει αυτόματο γέμισμα με 34 βλήματα των 100 χιλ. έτοιμα για χρήση και 18 σε αποθήκευσή. Το κυρίως πυροβόλο μπορεί να βάλλει συμβατικούς τύπους πυρομαχικών και επίσης το καθοδηγούμενο με LASER βλήμα των 100 χιλ. Arkan Tandem 9M117M1 το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίων σύγχρονων αρμάτων μάχης σε μέγιστο βεληνεκές 5500 μέτρων και εναντίον καλυμμένου και εκτεθειμένου προσωπικού και οχυρώσεων σε μέγιστη απόσταση των 7000 μέτρων.

Το ερπυστριοφόρο θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού BTR-MDM Rakushka.

Το 2013 ένα βελτιωμένο BTR-MD, το BTR-MDM αποκαλύφτηκε στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού στο Νίζνι Ταγκίλ (RAE-2013), αν και τα πρώτα οχήματα παραγωγής δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Το νέο όχημα μοιράζεται έναν μεγάλο αριθμό συστημάτων από τα BMD-4M και BMP-3M. Κινητήρας, μετάδοση, υδροστρόβιλοι και αριθμός άλλων συστημάτων προέρχονται από το ΤΟΜΑ BMP-3M. Σύμφωνα με πληροφορίες το BTR-MDM είναι περισσότερο αξιόπιστο από την προηγουμένη έκδοση.

Το ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR Kurganets-25 Object 693.

Το BTR Kurganets-25 είναι το νέας γενιάς ρωσικής κατασκευής ερπυστριοφόρο θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ρωσική αμυντική βιομηχανία Kurgan Machine-Building Plant.

Η έκδοση στην φωτογραφία φαίνεται να είναι εξοπλισμένη με ένα μικρό πύργο οπλισμένο με ένα πολυβόλο των 12,7 ή 7,62 χιλιοστών.

Το BTR Kurganets-25 θα χρησιμοποιεί το κοινό σκάφος της οικογενείας ερπυστριοφόρων οχημάτων Kurganets. Το BTR Kurganets-25 θα διαθέτει σπονδυλωτή θωράκιση που θα μπορεί να αναβαθμιστεί για συγκεκριμένες απειλές. Κάθε πλευρά του σκάφους είναι επίσης προστατευμένη με παθητική θωράκιση.

Το ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) BTR Kurganets-25 Object 695.

Το ΤΟΜΑ BTR Kurganets-25 είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκίνητο διμελή πύργο τοποθετημένο στο κέντρο του οχήματος. Ο πύργος είναι οπλισμένος με ένα αυτόματο πυροβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών.

Ένα πολυβόλο PKT των 7,62 χιλ. είναι τοποθετημένο στην δεξιά πλευρά του κυρίως οπλισμού. Δύο εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων KORNET-EM είναι εγκατεστημένοι σε κάθε πλευρά του πύργου. Το Kurganets-25 μπορεί να βάλλει όλους τους κινητούς και στατικούς στόχους ημέρα και νύχτα σε μέγιστη απόσταση 5000 μέτρων.

Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP T-15 Armata

Το BMP T-15 Armata είναι μια νέα γενιά τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) η οποία βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα Armata.

Το BMP Armata διαθέτει ένα πύργο οπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών και τέσσερις ATGM KORNET-EM. Το T-15 διαθέτει μεγάλο βαθμό ομοιότητας με το άρμα μάχης T-14, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο εμπρόσθιο μέρος , μπορεί να λειτουργήσει από πλήρωμα των δύο ατόμων και μεταφέρει μια ομάδα πεζικού στο οπίσθιο διαμέρισμα.

Άρμα μάχης T-90A.

Το T-90A είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του άρματος μάχης T-90, με χυτό πύργο, κινητήρα V-92S2 και περισκόπιο θερμικής παρατήρησης ESSA.

Αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2S35 Koalitsiya-SV των 152 χιλιοστών.

Το 2S35 Koalitsiya-SV είναι ένα νέας γενιάς ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενο ερπυστριοφόρο οβιδοβόλο που βασίζεται στο σκάφος του 2S19 και διαθέτει νέο πύργο. Πριν από μερικούς μήνες η Ρωσία αποκάλυψε ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο με δύο κάννες με την ονομασία 2S35, όμως το Σχέδιο εγκαταλείφτηκε.

Το ερπυστριοφορο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2S35 Koalitsiya-SV μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τον νέο πυροβόλο 2A88 των 152 χιλιοστών το οποίο είναι υπό εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών διελεύσεων, το πυροβόλο βρισκότανε σε θέση πορείας ασφαλισμένο πάνω στο σκάφος. Για την επαύξηση της προστασίας του, ένας τηλεχειριζόμενος οπλικός σταθμός οπλισμένος με ένα πολυβόλο Kord των 12,7 χιλ. είναι τοποθετημένος στην οροφή του πύργου. Τρεις εκτοξευτές καπνογόνων είναι τοποθετημένοι σε κάθε πλευρά έμπροσθεν του πύργου. Ο πύργος είναι επίσης εξοπλισμένος με ένα σύστημα αυτόματης γέμισης βλημάτων. Το S2S35 εχει τη δυνατότητα βολής του νέας γενιάς καθοδηγούμενου με LASER βλήματος 9K25 Krasnopol των 152 χιλ.

Το πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Bastion K-300P.

Το K-300P Bastion-P (κωδική ονομασία NATO SSC-5) είναι ένα ρωσικό φορητό πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας. Το σύστημα εξελίχθηκε μαζί με την Λευκορωσική βιομηχανία Tekhnosoyuzproekt.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για την καταστροφή διαφόρων τύπων στόχων επιφανείας από εχθρικές αποβατικές μονάδες, νηοπομπές, ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρου, όπως επίσης και πλοία και χερσαίους σταθμούς ράδιο-αντιμέτρων σε συνθήκες εντατικών πυρών και ηλεκτρονικών αντιμέτρων. Το σύστημα χρησιμοποιεί τους αντιπλοικούς πύραυλους πλεύσης (κρουζ) P-800 Oniks (Yakhont, SS-N-26 “Strobile”) και διαθέτει μέγιστο βεληνεκές 300 χιλιομέτρων. Το πυραυλικό σύστημα είναι τοποθετημένο σε ένα όχημα το οποίο αναπτύσσει τους πυραύλους του εντός πέντε λεπτών και παραμένει σε επιφυλακή για μία περίοδο 3-5 ημερών.

Το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας TOR-M2U

Το TOR-M2U είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος TOR-M2. Το σύστημα επιφανείας-αέρος (SAM) TOR-M2U αναπτύσσεται από την κοινοπραξία (JSC) Izhevsk Electromechnical Plant Kupol.

Σύμφωνα με τον Vyacheslav Kartashov, τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας στις παραγγελίες αμυντικής τεχνολογίας της κυβέρνησης, διαθέτει μεγαλύτερο φάκελο εμπλοκής, και βελτιωμένη απόδοση κατά μη επανδρωμένων αεροχήματων (UAV) και άλλους στόχους με μειωμένη επιφάνεια σκέδασης.

Το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας BUK-M2

To BUK-M2 (κωδική ονομασία NATO SA-17 Grizzly) είναι ένα ρωσικής κατασκευής μεσαίου βεληνεκούς πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος (SAM) που έχει σχεδιαστεί για την προστασία χερσαίων στρατευμάτων και διοικητικών εγκαταστάσεων από την προσβολή αεροπορικών απειλών. Το SA-17 Grizzly είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του δοκιμασμένου αυτοκινούμενου συστήματος αεράμυνας Buk-M1 και διατηρεί τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Το SA-17 Grizzly είναι ουσιαστικά ένα ερπυστριοφόρο σκάφος το οποίο μεταφέρει ένα ραντάρ και έναν εκτοξευτή με τέσσερις πυραύλους. Συνολικά τέσσερις έτοιμοι προς εκτόξευση πύραυλοι μεταφέρονται σε έναν περιστρεφόμενου τύπου εκτοξευτή εγκατεστημένο στο πίσω μέρος του οχήματος. Το ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης είναι τοποθετημένο στην κεφαλή του περιστρεφόμενου εκτοξευτή.

Το BUK-M2 μπορεί να προσβάλει ένα μεγάλου εύρους στόχους από αεροσκάφη έως πυραύλους που πετούν σε υψόμετρο ανάμεσα στα 10 και 24000 μέτρα με μέγιστο βεληνεκές 50 χλμ με τις κατάλληλες συνθήκες. Το GA-17 Grizzly μπορεί να προσβάλει ταυτόχρονα έως 24 στόχους που πετάνε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το μικρού βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S

Το Pantsir-S1 (κωδική ονομασία NATO SA-22 Greyhound) είναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλου-πυροβόλου σχεδιασμένο να προστατεύει ζωτικής σημασίας μικρούς μεγέθους αλλά και μεγάλες στρατιωτικές περιοχές, βιομηχανικοί στόχοι και χερσαίες δυνάμεις και μονάδες και επαύξηση των μονάδων αεράμυνας που είναι υπεύθυνές για την προστασία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων κατά επιθέσεων με καθοδηγούμενα όπλα ακριβείας από χαμηλά και εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα.

Ο οπλισμός του Pantsir-S1 αποτελείται από δώδεκα καθοδηγούμενων πυραύλων επιφανείας-αέρος 57E6 και αυτόματα πυροβόλα 2A38M των 30 χιλιοστών εξελιγμένα από το δί-καννο πυροβόλο GSh-30 των 30 χιλιοστών. Διατίθεται με ραντάρ πολλαπλού βεληνεκούς με ικανότητα εντοπισμού εναέριων στόχων με δραστική επιφάνεια διασποράς έως 2-3 τετραγωνικών μέτρων σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων και κατάρριψης από απόσταση πάνω μεγαλύτερη των 24 χιλιομέτρων.

Το μεγάλου βεληνεκούς πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400

To S-400 Triumph SA-21 είναι ενα μεγάλου βεληνεκούς σύστημα επιφανείας-αέρος που κατασκευάζεται από την Almaz-Antey. Το S-400 Triumph προορίζεται για την εμπλοκή πυραύλων, τακτικών βαλλιστικών, μαχητικών αεροσκαφών και βομβαρδιστικών, ECM, μεσαίου βαλλιστικού πυραύλους και άλλες σύγχρονες και μελλοντικές απειλές με μέγιστη εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και υψόμετρο έως 30 χιλιόμετρα.

Το S-400 Triumph χρησιμοποιεί τους πυραύλους 9M96E και 9M96E2. To S-400 Triumph μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το πύραυλο 48N6E του συστήματος S-300 PMU-1 και τους πυραύλους 48N6E2 του συστήματος S-300 PMU-2 Favorit.
Η πιθανότητα χρήσης αντιαεροπορικών πυραύλων με διάφορα δραστικά βεληνεκές εξασφαλίζει την σπονδυλωτής δυνατότητα του συστήματος που καθιστά ικανή την εγκατάσταση αλληλεπικαλυπτόμενης αεράμυνας. Οι πύραυλοι S-400 έχουν μέγιστο βεληνεκές 400 χιλιομέτρων και μπορούν να προσβάλλουν όλους τους εναέριους στόχους με μεγάλη ευστοχία.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικό πύραυλος RS-24 Yars

Ο Yars RS-24 είναι ένας ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενος πυρηνικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα όχημα φορέα ή να αναπτυχθεί σε σιλό. Η πρώτη παραγωγή του Yars ξεκίνησε το 2004. Το περίγραμμα του πυραύλου είναι παρόμοιο με αυτό του Topol-M SS-27. Η Ρωσία ανέπτυξε πλήρως το πρώτο σύνταγμα Yars RS-24 αποτελούμενο από τρία τάγματα (Μοίρες) τον Αύγουστο του 2011, και έθεσε δύο Μοίρες σε ένα δεύτερο Σύνταγμα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Ο πύραυλος RS-24 είναι τριών σταδίων, στερεού καύσιμου, με δυνατότητα μεταφοράς διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) πολλαπλών ανεξάρτητων οχημάτων επανεισόδου φορέων (MIRV) με εμβέλεια των 10500 χιλιομέτρων.

Το νέο 8Χ8 θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ΤΟΜΠ BTR VPK-7829 Bumerang

Το Boomerang ή Bumerang είναι μία νέα εξέλιξη ενός 8Χ8 θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού που κατασκευάστηκε από την ρωσική αμυντική βιομηχανία για να αντικαταστήσει την ξεπερασμένη οικογένεια των τροχοφόρων οχημάτων BTR που χρησιμοποιείται από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού RAE 2013 στο Νίζλι Ταγκίλ, το σχέδιο του οχήματος παρουσιάστηκε  στον Πρωθυπουργό της Ρωσίας.

Το Boomerang μπορεί να εξοπλιστεί με ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό οπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών. Ένα πολυβόλο των 7,62 χιλ. είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του κυρίως οπλισμού. Σε κάθε πλευρά του πύργου, υπάρχουν δυο εκτοξευτές για καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους KORNET-EM.

Απόδοση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

10 Απαντήσεις

 1. Χαρα στο κουραγιο σου που εκατσες και εγραψες ολο το αρθρο.Δεν μπορεσα να το διαβασω ολο,κουραστικα.Μια δυο παρατηρησεις,το βεληνεκες των Kornet ειναι 10000 μετρα μονο με την θερμοβαρικη κεφαλη,με την αντιαρματικη πεφτει στα 8000.Επισης για το Τyphoon K,οταν αναφερεις οτι ο κινητηρας ειναι πισω ,ειναι σωστο να διευκρινησουμε οτι ειναι πισω απο την καμπινα του οδηγου και οχι πισω οπως εννοουμε στα αρματα και στα τεθωρακισμενα.
  Mπραβο και παλι μπραβο.

  1. Ευχαριστώ, όπως πολύ καλά ξέρεις, οι παρατηρήσεις-συμβουλές σου είναι πάντα καλοδεχούμενες.
   Μου αρέσει να αναπαράγω ειδήσεις για οχήματα, νομίζω πως αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί 🙂
   Νομίζω πως για τις επόμενες δύο ημέρες θα απέχω απο τον υπολογιστή, οι σταγόνες για τα μάτια κάνουν καλή δουλεία.

 2. Δύο σημεία θα σχολιάσω.

  Το KORNET-D πάνω στο Tigr σε αντιπαραβολή με το αντίστοιχο KORNET πάνω σε HMMMV των πεζοναυτών.Speachless

  Την παραφωνία που, μπροστά περνούν τα ολοκαίνουργια λαχταριστά καλούδια (2S35 Koalitsiya-SV) και στο βάθος η αρχαιολογία (βαν) μοστράρει τις δεκαετίες της!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.