Ο Στρατός συντήρησε ελικόπτερο του Ναυτικού με 435.000 ευρώ και πολύ φθηνότερα από την ΕΑΒ

H EAB την συντήρηση θα την έκανε με 550.000 ευρώ. (parapolitika.gr)
H EAB την συντήρηση θα την έκανε με 550.000 ευρώ. (parapolitika.gr)

Παραδόθηκε σήμερα στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) από το 307 Τεχνικό Συγκρότημα Υποστήριξεως Αεροπορικού Υλικού (307 ΤΣΥΑΥ), το πρώτο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού μετά από εργασίες συντηρήσεώς του εργοστασιακού επιπέδου, σε μία σημαντική επίδειξη ουσιαστικής και έμπρακτης διακλαδικότητος, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

H EAB την συντήρηση θα την έκανε με 550.000 ευρώ

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα του 307 ΤΣΥΑΥ, που ανήκει στο Τεχνικό Σώμα του Στρατού Ξηράς, στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικίου Μαγνησίας, όπου εδρεύει επίσης και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), την οποία επίσης επισκέφτηκαν οι δύο Αρχηγοί. Πέραν του έτσι και αλλιώς σημαντικού στοιχείου της διακλαδικότητος, όπου για πρώτη φορά ένα πτητικό μέσο του ΠΝ πέρασε από εργοστασιακού επίπεδου συντήρηση από αντίστοιχου επιπέδου μονάδα του Στρατού Ξηράς, το 307 ΤΣΥΑΥ, που έχει συγκεντρωμένη πολύ μεγάλη εμπειρία συντηρήσεως από τα ελικόπτερα UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού, που είναι ίδια σχεδόν – ως σκάφος – με τα ΑΒ-212, το σημερινό γεγονός έχει και μία άλλη σημαντική – οικονομικού μεγέθους – παράμετρο.

Σύμφωνα με στοιχεία στρατιωτικών πηγών, το κόστος που επιβαρυνόταν μέχρι σήμερα το ΠΝ με την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας από την ΕΑΒ ΑΕ ανέρχονταν στο ποσό των 550.000 ευρώ για κάθε ελικόπτερο, την ίδια ώρα, που το αντίστοιχο κόστος εκτελέσεως της συγκεκριμένης επισκευής από το 307 ΤΣΥΑΥ ανέρχεται περίπου σε 115.000 ευρώ. Δηλαδή μία οικονομία της τάξεως των 435.000 ευρώ ανά ελικόπτερο, που παραμένει – σε αυτήν τη δύσκολη εποχή – στον γλίσχρο, έτσι και αλλιώς λόγω περικοπών του Μνημονίου, προϋπολογισμό του ΠΝ.

Ελικόπτερο AB-212 του ΠΝ. (parapolitika.gr)
Ελικόπτερο AB-212 του ΠΝ. (parapolitika.gr)

Λ.Σ.Μ.

parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.