Ο στρατός της Αυστρίας πρόκειται να αποσύρει 750 τεθωρακισμένα οχήματα μεχρι το 2014

Leopard 2 A4
Αυστριακό άρμα μάχης Leopard 2 A4 (Φωτογραφία Austrian Armed Forces)

Όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο άμυνας της Αυστρίας το Δεκέμβριο του 2010, οι ένοπλες δυνάμεις της Αυστρίας, κατά τα επόμενα χρόνια, θα μειώσουν σχεδόν τα δύο τρίτα του βαρέως εξοπλισμού της. Σε αυτό τον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται διάφοροι τύποι αρμάτων, αυτοκινούμενα και αντιαεροπορικά πυροβόλα.
Αυτή η κίνηση γίνεται σε συνέχεια των αλλαγών οπού θα υπολογιστούν οι παρούσες και μελλοντικές  απειλές.

M-109
M-109

Το υπουργείο άμυνας της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2014, περίπου 750 οχήματα από το σημερινό οπλοστάσιο των 1500 θα αποσυρθούν.

Θα πουληθούν, θα σταλούν στο χυτήριο για λιώσιμο ή θα χρησιμοποιηθούν ως πηγή ανταλλακτικών.
Στο τέλος αυτής της απόσυρσης, αναμένεται να εξοικονομήσουν από την Αυστρία περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ.
Όσο αφορά τις λειτουργικές δαπάνες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, πρόκειται να εξοικονομηθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα άνω των 15 εκατ. €.

Οι τύποι των αρμάτων που πρόκειται να αποσυρθούν από το οπλοστάσιο είναι τα εξής άρματα : Το Kurassier, το τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής M-578 και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού της σειράς Saurer-Reihe.

Ο στόλος των αρμάτων μάχης Leopard 2 θα μειωθεί στο μισό, ο στόλος των αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ-109 που θα παραμείνει σε υπηρεσία θα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του σημερινού που είναι σε υπηρεσία.

Ολόκληρο το οπλοστάσιο των ερπυστριοφόρων θωρακισμένων ερπυστριοφόρων Ulan, θωρακισμένων τροχοφόρων μεταφορικών οχημάτων Pandur και τα περισσότερα οχήματα περισυλλογής και μηχανικού θα παραμείνουν σε υπηρεσία.

Οι επιχειρησιακές ικανότητες του Αυστριακού στρατού να μειωθούν και θα ευθυγραμμιστούν με τις δυνατότητες εκτέλεσης ρεαλιστικών σεναρίων.
Ως λογική συνέπεια των μειώσεων του εξοπλισμού, θα επηρεαστεί η εκπαίδευση του προσωπικού στους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων δυνάμεων, τεθωρακισμένων, πυροβολικού και αεράμυνας θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.