Ο στρατός της Μαλαισίας παρουσίασε το σύστημα στρατιώτη του μέλλοντος

Ο στρατός της Μαλαισίας εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία της έκθεσης “Defence Services Asia” (“DSA”) 2018, στην Κουάλα Λουμπούρ, για να παρουσιάσει το σύστημα στρατιώτη του μέλλοντος (“FSS”), ένα στοιχείο του ευρύτερου προγράμματος Δικτυοκεντρικών Επιχειρήσεων (“NSO”) των ενόπλων δυνάμεων της Μαλαισίας (“MAF”).

Το “FSS” περιλαμβάνει έναν φορητό υπολογιστή μέσα σε σακίδιο πλάτης, μια οθόνη τακτικής μονάδας (“TDU”), μια οθόνη μονοφθάλμιου πεδίου επί του κράνους, ατομικό ασύρματο (“PRR”), τηλεχειριζόμενη μονάδα ελέγχου (“RCU”), μονάδα κεντρικής ενεργείας και μια βιντεοκάμερα τοποθετημένη πάνω στο κράνος. Το σύστημα -το οποίο ενσωματώνεται μέσω καλωδίων σε αντίθεση με την ασύρματη σύνδεση- ειναι υπό εξέλιξη από την μαλαισιανή εταιρεία “Sapura Defence”.

Η “TDU” ειναι ειναι μια ταμπλέτα “android” τοποθετημένη στο στήθος, που προβάλλει μια περιορισμένη έκδοση του λογισμικού διαχείρισης μάχης της “Sapura”. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού η κεντρική μπαταρία θα παρέχει τέσσερις ώρες λειτουργίας με όλα τα περιφερειακά συστήματα σε πλήρη λειτουργία, αλλά αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να επεκταθεί στις οχτώ ώρες αν οι επικοινωνίες περιοριστούν μόνο στην μετάδοση φωνής. Οι μπαταρίες ειναι αποσπώμενες και μπορούν να επαναφορτιστούν όταν ο στρατιώτης επιβαίνει σε θωρακισμένο όχημα.

©Giles Ebbutt | Ο στρατός της Μαλαισίας παρουσίασε το σύστημα στρατιώτη του μέλλοντος στην έκθεση αμυντικού υλικού “Asia 2018”, στην Κουάλα Λουμπούρ.

Το “PRR” είναι λογισμικό ασυρμάτου στρατιώτη “Thales [email protected] Mille UHF” που βασίζεται στο πρωτόκολλο του Διαδικτύου (“IP”), το οποίο ζυγίζει λιγότερο από τριακόσια ογδόντα (380) γραμμάρια χωρίς την μπαταρία, λειτουργεί στην ζώνη συχνοτήτων “310–470 Mhz” και έχει εμβέλεια μεγαλύτερη από 1,5 χιλιόμετρα σε ανοιχτό πεδίο. Διαθέτει ενσωματωμένο παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης (“GPS”) και παρέχει ταυτόχρονα φωνή, δεδομένα, και πληροφορίες παρακολούθησης. Το σύστημα μπορεί να διασυνδεθεί με άλλα δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων επικοινωνιών “3G” και του προσφάτως αποκτηθέντος συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών δέσμης-Χ.

Ο πυρήνας του συγκροτήματος ειναι ο υπολογιστής στο σακίδιο πλάτης, η πρόσβασή στον υπολογιστή ειναι εφικτή μέσω της“RCU”. Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο “Jane’s” οτι η “RCU” επιτρέπει επίσης στον χειριστή να χρησιμοποιεί τον ασύρματο και την κάμερα, όπως επίσης και να ελέγχει την ροή των εικόνων μέσα απο διαφορετικά συστήματα επικοινωνίας.

Giles Ebbutt

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.