Ο Στρατός των ΗΠΑ αναβαθμίζει επιπλέον οχήματα περισυλλογής M88A1 στη διαμόρφωση M88A2 HERCULES

Στη φωτογραφία ένα τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής M88 A2 και ένα άρμα μάχης M1A1 Abrams ηγούνται της φάλαγγας αρμάτων και άλλων οχημάτων υποστήριξης καθώς κινούνται κατά την διάρκεια της άσκησης Χρυσός Αετός στη νότια Καλιφόρνια. (Πηγή: tormentor4555)

Η εταιρεία BAE Systems ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο σύμβασης αξίας 28,7 εκατομμυρίων δολαρίων για τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), πρόκειται να αναβαθμίσει επιπλέον Τεθωρακισμένα Οχήματα Περισυλλογής M88A1 στη διαμόρφωση M88A2 Heavy Equipment Recovery Combat Utility Lift Evacuation System (HERCULES).

Η σύμβαση προβλέπει τη μετατροπή 11 οχημάτων M88A1 στη διαμόρφωση HERCULES. Το M88A2 διαθέτει κοινή επιχειρησιακή και διοικητική υποστήριξη με το στόλο των υπαρχόντων M88A1, η οποία παρέχει απλουστευμένη εκπαίδευση και μεγάλη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα παρέχουν βελτιωμένο σύστημα πέδησης, πηδαλιουχίας, ανύψωσης, ρυμούλκησης και αυξημένη ιπποδύναμη, και σύμφωνα με την εταιρεία, το HERCULES έχει το χαμηλότερο κόστος αγοράς, χρήσης και συντήρησης από οποιοδήποτε όχημα περισυλλογής 70 τόνων, το οποίο παρέχει στους χειριστές του αποδοτικές και αυτοσυντήρητες δυνατότητες περισυλλογής μεγάλου βάρους.

Μέχρι σήμερα, 575 οχήματα HERCULES είναι σε υπηρεσία, κατά τη συνολική απαίτηση 632 οχημάτων, με το Στρατό των ΗΠΑ, και 84 οχήματα συνολικά υπηρετούν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Τα οχήματα πρόκειται να εκσυγχρονιστούν στο πλαίσιο σύμβασης η οποία ανατέθηκε από την Τank-Automotive & Armaments Command (TACOM: Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Αρμάτων) και σύμφωνα με το πρόγραμμα η παράδοση τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2014.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.