Ο στρατός των ΗΠΑ αναβαθμίζει τους ΜLRS στην έκδοση M270A1

MLRS M-270
Ο Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυραύλων (ΠΕΠ) Μ-270, γνωστός και ως MLRS υπηρετεί σε αρκετές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. (Φωτογραφία: Wikipedia)

O στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army) έχει αναθέσει με σύμβαση στην εταιρεία Lockheed Martin, την ενίσχυση της προστασίας του πληρώματος των οχημάτων Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΠΕΠ) “Multiple Launch Rocket System-MLRS” που διαθέτει στο αμυντικό οπλοστάσιο του.

Το συμβόλαιο αξίας 27.1 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ συγκροτεί την πρώτη φάση του τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση, συναρμολόγηση και την δοκιμή εφτά πρωτότυπων οχημάτων.

Σε συνέχεια ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης, ο US Army αναμένεται να παραγγείλει την αναβάθμιση όλου του στόλου των 225 οχημάτων M-270A1.

 Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης στις εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνονται, η αντικατάσταση της καμπίνας του πληρώματος του ΠΕΠ με σκοπό να επεκταθεί η χωρητικότητα κατά 40% και τοποθέτηση νέων καθισμάτων απορρόφησης ενέργειας τα οποία αναμένεται να παρέχουν ενισχυμένη προστασία από τις εκρήξεις ναρκών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Επιπλέον εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν την επανατοποθέτηση του πίνακα του συστήματος ελέγχου πυρός ώστε να είναι συμβατό με τον εκτοξευτή πυραύλων HIMARS, όπως και την τοποθέτηση επιπλέον θωράκισης.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του MLRS M-270, ο νέος εκτοξευτής Μ-270Α1 διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ελέγχου πυρός (IFCS) και μηχανικό σύστημα εκτοξευτή (ILMS), μειωμένο λειτουργικό κόστος, επιλογή χρήσης περισσότερων πυρομαχικών, όπως επίσης και παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε:  Lockheed Martin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.