Ο στρατός των ΗΠΑ αποκτά δίκτυο αρθρωτών δεδομένων και Cloud Computing

Cloud
Διαχειριστής του δικτύου του στρατού των ΗΠΑ, ελέγχει τις επικοινωνίες. (Φωτογραφία: US Army-flickr)

Σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του, ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army), πρόκειται να επενδύσει 249 εκ δολάρια για την εγκατάσταση, ιδιωτικού κέντρου υπολογιστών τεχνολογίας «Cloud» και αρθρωτού κέντρου δεδομένων (APC).

Cloud computing σημαίνει μεγάλα κέντρα δεδομένων, τα οποία προσφέρουν οικονομίες κλίμακας, φθηνότερη υπολογιστική ισχύ και κυρίως, την ευελιξία να πληρώνει κανείς μόνο για ό,τι χρησιμοποιεί. Όπως για το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν χρειάζεται να σου ανήκει η γεννήτρια -χρησιμοποιείς την πρίζα και πληρώνεις μόνο όσο χρειάζεσαι.

Οι πάροχοι υπηρεσιών που έχουν επιλεγεί για την σύμβαση APC2 είναι οι: General Dynamics, HP και Northrop Grumman, οι οποίοι θα παρέχουν τις τεχνολογικές υπηρεσίες, που θα ενοποιήσουν τα κέντρα δεδομένων, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ενός ιδιωτικού “Cloud”.

Ο US Army διαίρεσε την σύμβαση σε δύο μέρη ώστε, οι υπηρεσίες να αποκτήσουν την τεχνολογία σε δύο μέρη.

Η πρώτη σουίτα θα προσφέρει εξοικονόμηση από τη χρήση των ικανοτήτων του ιδιωτικού cloud computing , για τα εμπορικά ή κρατικά κτίρια.
Η δεύτερη σουίτα θα χρησιμοποιήσει τα κινητά, κέντρα δεδομένων που θα μεταφέρονται σε κοντέινερ, για επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης ή όταν είναι άμεσα ή προσωρινά απαραίτητο το cloud computing.

Σχετικά με τα κέντρα επικοινωνίας που θα είναι εντος κοντέινερ, η General Dynamics στην ανακοίνωσης της «ρίχνει» φως λέγοντας «έχει επιτυχώς τοποθετήσει 6000 κοντέινερ για τον US Army”.

Η HP θα εγκαταστήσει τα συστήματα εντος κοντέινερ ως μέρος της σύμβασης APC2. Τα «κέντρα δεδομένων βελτιστοποιημένης απόδοσης» της HP (HP POD) μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα σε υπερπόντιες επιχειρήσεις ή και χρησιμοποιηθούν ως μια επιπλέον τεχνολογική λύση στα στρατόπεδα του US Army.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.