Ο Στρατός των ΗΠΑ αρχίζει τη διαδικασία αγοράς τριάντα πέντε επιπλέον “UH-72”

©airbushelicoptersinc.com

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ην 4η Ιανουαρίου ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) έκανε το πρωτο βήμα στη διαδικασία ανάθεσης μιας σύμβασης στην “Airbus” για τριάντα πέντε επιπλέον ελικόπτερα “Lakota”.

Μια αναγγελία “αναζήτησης πηγών” που δημοσιεύθηκε από το γραφείο διαχείρισης έργων ελικοπτέρων γενικής χρήσης του Στρατού των ΗΠΑ έλεγξε μια απαίτηση για τη διερεύνηση αν υπάρχουν άλλες ανταγωνιστικές επιλογές.

Η αναγγελία επισημαίνει ότι μόνο η “Airbus” κατέχει τα τεχνικά δεδομένα του “UH-72”, το οποίο σημαίνει ότι όποιος άλλος δυνητικός ανταγωνιστής θα πρέπει να αποκτήσει τα δεδομένα από τον κατασκευαστή αυθεντικού βιομηχανικού εξοπλισμού (OEM) για να κατασκευάσει το δικινητήριο ελικόπτερο.

Από το 2006 η “Airbus” έχει παραδώσει στον Στρατό των ΗΠΑ περισσότερα από τετρακόσια “UH-72”. Το εκ νέου καταχωρημένο ελικόπτερο “H-145” δεν διαθέτει διαθέτει στρατιωτικό πιστοποιητικό καταλληλότητας για πτήση, περιορίζοντας τον στόλο στις αποστολές υποστήριξης εν καιρώ ειρήνης. Το 2014, ο Στρατός επέλεξε επίσης το “UH-72A” για να αντικαταστήσει το ελικόπτερο “Bell Helicopter TH-67” ως το κύριο εκπαιδευτικό.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Στρατού κατά το οικονομικό έτος 2017 περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την αγορά είκοσι τριών “UH-72A”, συνεπώς τα υπόλοιπα δώδεκα μπορεί να αγοραστούν αργότερα.

https://youtu.be/6AT9Dy3ToAw

Η “Airbus” συναρμολογεί το “UH-72” σε ένα εργοστάσιο στο Κολόμπο στο Μισισίπι, αν και τα κύρια συγκροτήματα κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

Η νέα παραγγελία από τον Στρατό ειναι αναγκαία για να παραμείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο “περάσαν το 2017 αναρωτώμενοι αν το Νέο Έτος θα τους βάλει στην ανεργία”, δήλωσε η “Airbus”. “Μια νέα σύμβαση θα σημαίνει για αυτούς ότι μπορούν να συνεχίσουν να κατασκευάζουν διατηρώντας το αήττητο ρεκόρ τους στις έγκαιρες και αρχικού κόστους παραδόσεις στον Στράτο των ΗΠΑ”.

https://www.youtube.com/watch?v=VdqGpVYc_x8

Stephen Trimble

Απόδοση/Μετάφραση απο το “FlightGlobal.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Σε ότι αφορά την ευελιξία, δεν μπορεί να φτάσει η να ανταγωνιστεί το παλιό μοντέλο 105, οι αισθητήρες θα μπορούσαν να προσαρμοστούν και σε μια νέα κατασκευή εκείνου(που δυστυχώς δεν συνέχισαν). Προσφέρει όμως λίγο περισσότερο χώρο στο εσωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.