Ο στρατός των ΗΠΑ παρουσίασε σε άσκηση το αυτόματο σύστημα όλμου 81 χιλ., στην Γερμανία

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ή καλύτερα στρατιώτες των ΗΠΑ που ανήκουν στην 2η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού παρουσίασαν ένα αυτόματο σύστημα όλμου κατά τη διάρκεια μιας πολυεθνικής εκπαιδευτικής στρατιωτικής άσκησης με τον στρατό των ΗΠΑ στην περιοχή εκπαιδεύσεως Γκράφενβερ (“Grafenwöhr”), στην Γερμανία, στο πλαίσιο επίδειξης του “Robotic Complex Breach Concept”.

Σύμφωνα με το 22ο Εκστρατευτικό Απόσπασμα Δημοσίων Σχέσεων, στρατιώτες των ΗΠΑ προσομοίωσαν την φόρτωση με πυρομαχικά ενός εποχούμενου αυτόματου συστήματος όλμου κατά τη διάρκεια της επίδειξης και αξιολόγησης του “Robotic Complex Breach Concept” στο Γκράφενβερ της Γερμανίας την 6η Απριλίου 2018.

Το αυτόματο σύστημα όλμου των 81 χιλιοστών με την ονομασία “Automated Direct Indirect-fire Mortar”, ή (“ADIM”) ήταν τοποθετημένο επί ενός ελαφρύ τακτικού οχήματος “υψηλής κινητικότητας πολλαπλών χρήσεων τροχοφόρου οχήματος”, ή “HMMWV”.

Το “ADIM” χρησιμοποιεί “ήπια οπισθοδρόμηση” για να μειωθούν τα φορτία της βολής που μεταδίδονται στην πλατφόρμα κατά οχτώ φορές, σαφώς εντός των ορίων των δυνατοτήτων του “HMMWV” (ή άλλων ελαφρών τακτικών οχημάτων). Αυτό καθιστά δυνατή την εποχούμενη βολή και υποστηρίζει τις ταχείες μηχανοκίνητες επιχειρήσεις.

Οι λειτουργίες του “ADIM” είναι αυτοματοποιημένες ώστε οι λειτουργίες που συνήθως πραγματοποιούνται χειροκίνητα από τους στρατιώτες μπορούν αντ’αυτου να εκτελεστούν μέσω ηλεκτρο-μαγνητικών μηχανισμών που ελέγχονται από το σύστημα “Actuator Control System”, ή (“ACS”) του όπλου, το οποίο έχει επίσης αναπτυχθεί από τους μηχανικούς της “Picatinny” και αποτελεί κρατική τεχνολογία.

Η λειτουργία του “ACS” καθοδηγείται από το αυτόματο σύστημα έλεγχου πυρός – όλμου (“AFCS-M”) το οποίο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος ελέγχου πυρός όλμου (“MFCS”) “M95” που είναι ήδη σε ενεργό υπηρεσία.

Το “AFCS-M” παρέχει την διεπαφή με τον άνθρωπο για τον έλεγχο της φόρτωσης/εκφόρτωσης, την ασφάλιση, σκόπευση και πυροδότηση του “ADIM”.

To σύστημα όλμου ζυγίζει περίπου έναν τόνο (περίπου 2300 lbs). Ο όλμος ανυψώνεται από -3º ως 85º και μπορεί να προσβάλει στόχους μέχρι το βεληνεκές των έξι χιλιόμετρων τριακοσίων μέτρων. Το σύστημα ελέγχου πυρός περιλαμβάνει την ικανότητα αυτόματης τάξης, υπολογισμού των βαλλιστικών στοιχείων που περιλαμβάνουν δεδομένα από τον μετεωρολογικό αισθητήρα που είναι τοποθετημένος πάνω στο σύστημα αλλά και την γενική διαχείριση του όπλου.

Το επαναστατικό σύστημα όλμου χρησιμοποιήθηκε κατά τη πρώτη διάσπαση των “Robotic and Autonomous Systems” (“RAS”) και παρείχε ικανότητα εποχούμενου όρμου και μεγαλύτερη φονικότητα στον μαχητή μέσα στο πεδίο της μάχης.

Απόδοση/Μετάφραση από το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.