O στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) αναζητεί τρόπους για να επιταχύνει τις μετατροπές των ελικοπτέρων γενικής χρήσης “UH-60 Black Hawk” από τα μοντέλα “Lima” στο νέο μοντέλο “Victor”, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το αναλογικό πιλοτήριο της παλαιότερης έκδοσης με ένα νεο ψηφιακό. Ο εν λόγω αντικαταστάτης ταιριάζει καλύτερα στις ικανότητες του μοντέλου “UH-60 Mike”, την πιο σύγχρονη έκδοση του ελικοπτέρου, συμφωνά με τον συνταγματάρχη Μπίλι Τζάκσον, τον διευθυντή προγράμματος για το ελικόπτερο γενικής χρήσης του στρατού των ΗΠΑ.

Από σήμερα κιόλας, το σχέδιο να συνεργαστεί με το στρατιωτικό εργοστάσιο “Corpus Christi”, στο Τέξας, (ή CCAD) για την μετατροπή των μοντέλων “L” στα νέα μοντέλα “V” σε ρυθμό σαράντα οχτώ (48) ελικοπτέρων ανά έτος. Αλλά “δυστυχώς, πρόκειται να χρειαστούν δεκαπέντε χρόνια για να γίνει σε όλα τα εφτακόσια εξήντα ελικόπτερα”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπίλι Τζάκσον στο κοινό κατά την ετήσια σύσκεψη του συνδέσμου αεροπορίας στρατού της Αμερικής την 26 Απριλίου.

“Προσβλέπουμε σε ευκαιρείς για να αυξήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Ο στόχος θα ήταν να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο των ‘UH-60’ εγκαίρως και να δώσουμε σε όλα [τα μέσα] παρόμοιες ικανότητες με βάση το ‘Black Hawk’, δήλωσε.

Ο στρατός των ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιήσει καινοτόμα μέσα για να χρηματοδοτήσει και αναπτύξει ένα νεο πιλοτήριο για τα μοντέλα “L” επειδή η αγορά επιπλέον ελικοπτέρων “Mike” θα ειναι πολύ δαπανηρή.

Ενώ ως στιγμής δεν υπάρχουν χρηματοδοτικές επιλογές, καθώς το σχέδιο αναδιοργάνωσης ειναι στην φάση του σχεδιασμού, ο στρατός προώθησε “αρκετές” αναβαθμίσεις μοντέλων “L” μεσώ του “CCAD” κατά τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια, επεσήμανε ο Τζάκσον.

Αυτά τα προσφάτως αναδιαρθρωμένα ελικόπτερα πρόκειται να εισέλθουν στο τέλος της σειράς της μετατροπής του “UH-60V”, οπότε ο Τζάκσον είπε ότι μια ιδέα θα ήταν να πάρει αυτά τα ελικόπτερα τα οποία θα ειναι σε καλύτερα φόρμα και να επιτραπεί ο διαγωνισμός σε εγκαταστάσεις εκτός του “CCAD” για τη εκτέλεση των μετατροπών.

“Επιθυμούμε να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτά τα ελικόπτερα όσο το δυνατόν νωρίτερα είναι αυτό εφικτό”, δήλωσε ο Τζάκσον. “Όπως είπα, αυτή ειναι μια ιδέα, πιστευω ειναι πολύ σημαντική, η υλοποίηση της θα βασιστεί στην εύρεση διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων ”.

Ο στρατός των ΗΠΑ εξακολουθεί να αναπτύσσει το μοντέλο “Victor”, αλλά έχει καταγράψει εκατόν σαράντα ώρες πτήσης σε δύο πλατφόρμες στο κέντρο δοκιμών οπλισμοί Ρεντστόουν, στην Αλαμπάμα, το οποίο “προχωράει εξαιρετικά καλά”, δήλωσε ο Τζάκσον, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα ειναι “σε καλό δρόμο”.

Αυτό σημαίνει οτι ο στρατός των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει περιορισμένες δοκιμές χρήστη αυτό το καλοκαίρι για να ανακοινώσει την αρχική παραγωγή χαμηλού ρυθμού. Τότε θα πραγματοποιήσει την εν συνεχεία δοκιμή το καλοκαίρι του 2019, η οποία θα αναγγείλει την παραγωγή πλήρους ρυθμού.

Το μοντέλο “Victor” πέταξε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2017. Η έκδοση μπορεί να ειναι το εφαλτήριο για την “ραχοκοκκαλιά” του “Future Vertical Lift” η οποία θα επιτρέψει στα συστήματα αποστολής να συνδεθούν απρόσκοπτα μέσα στην αρχιτεκτονική του ελικοπτέρου.

Ο σχεδιασμός του πιλοτηρίου “Victor”, το οποίο διαθέτει ανοιχτή αρχιτεκτονική κατάλληλη για άμεση ενσωμάτωση, θα επιτρέψει επίσης τον στρατό να δοκιμάσει πόσο αποτελεσματικά και γρήγορα μπορεί να ενσωματώσει συστήματα μέσα στην σχεδίαση του προμηθευτή σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο.

Η “Redstone Defense Systems” κέρδισε, την Άνοιξη του 2014, σύμβαση του στρατού των ΗΠΑ για να παραλάβει το πιλοτήριο σχεδίασης “Northrop Grumman” και να ενσωματώσει την τεχνολογία στα πρωτότυπα μοντέλα “V”.

Τρία πρωτότυπα ελικόπτερα περάσαν περισσότερα απο δυο χρόνια στις εγκαταστάσεις ενσωμάτωσης πρωτοτύπων κατά την υπό εξέλιξη ενσωμάτωση της “Redstone”.

Η “Northrop” έχει κατοχυρώσει εμπορικά το όνομα του προσφάτως αναπτυχθέν υπολογιστή αποστολής, την καρδία του πιλοτηρίου μοντέλου “V”, ως τον “FlightPro Gen III”, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα αεροσκάφη, σταθερής και περιστροφικής πτέρυγας.

Jen Judson

Απόδοση/Μετάφραση απο το “DefenceNews.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: