Το Σουηδικό CV-9035 είναι ενα από τα TOMA που συμμετέχει στην διαδικασία της αξιολόγησης που διοργανώνει ο στρατός των ΗΠΑ (defense-update.com)

Την τελευταία εβδομάδα ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), έχει ξεκινήσει τις δοκιμές αξιολόγησης με τα υπάρχοντα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (TOMA) για το μελλοντικό ΤΟΜΑ που πρόκειται να κατασκευαστεί.

Τα οχήματα που συμμετέχουν στην αξιολόγηση είναι τα ΤΟΜΑ:M2A3 Bradley, το Μ1126 Stryker, ενα Bradley δίχως πύργο, όπως επίσης το Ισραηλινό Namer και το Σουηδικό όχημα μάχης 9035 (CV-9035).

H αξιολόγηση γίνεται, στο Φορτ Mπλις του Τέξας και στο πεδίο βολής πυραύλων Γουαϊτ Σαντ στο Νέο Μέξικο των ΗΠΑ, ώστε ο στρατός των ΗΠΑ να προβεί σε μια λεπτομερή ανάλυση των δυνατοτήτων του κάθε οχήματος.

Στην αξιολόγηση περιλαμβάνονται έλεγχοι στην κινητικότητα και την επιβιωσιμότητα, τα κενά στην προστασία και οι δυνατότητες εξέλιξης και αναβάθμισης του με σκοπό να κατανοηθούν καλύτερα οι απαιτήσεις για το νέο ΤΟΜΑ, ώστε μετέπειτα να χρησιμοποιηθούν τα “δυνατά” σημεία του κάθε οχήματος για την κατασκευή του νέου ΤΟΜΑ.

Το πρόγραμμα αξίας 40 δις δολαρίων αποσκοπεί στη εξεύρεση ενός οχήματος που θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μια ομάδα εννέα στρατιωτών μαζί με τον εξοπλισμό τους, καθώς και να παρέχει προστασία από τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED) και των απειλών του σύγχρονου πεδίου μάχης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: