Ο τουρκικός Στρατός αιχμαλώτισε 7 κούρδους μαχητές. Το “YPG” ισχυρίζεται ότι αιχμαλώτισε 16 τούρκους στρατιώτες

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, ανώνυμη τουρκική πηγή προερχόμενη από τον τομέα της ασφάλειας δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Anadolu” ότι εφτά μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (“YPG”) αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της υπό εξέλιξης επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” στην περιοχή της Αφρίν. Η πηγή πρόσθεσε ότι τρεις εκ των εφτά αιχμάλωτων μετακινήθηκαν στην νοτιά τουρκική επαρχία Χαταϊ.

Από την πλευρά τους, ο εκπρόσωπος του επιτελείου του “YPG” στην περιοχή της Αφριν, Αχμετ Σαουκι, ισχυρίστηκε οτι το “YPG” είχε αιχμαλωτίσει δεκαέξι τούρκους στρατιώτες κατά την απώθηση της τουρκικής επίθεσης στην Αφρίν, Ωστόσο, οι αιχμάλωτοι πιθανόν να ειναι μέλη του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (“FSA”), και όχι τούρκοι στρατιωτικοί.

@SonKaleTurkiye2 | Χάρτης της τελευταίας κατάστασης (25.01.2018) στην περιοχή της Αφριν κατά την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”
@SonKaleTurkiye2 | Χάρτης της τελευταίας κατάστασης (25.01.2018) στην περιοχή της Αφριν κατά την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”

Σε μια σχετική εξέλιξη, το “YPG” αναγνώρισε οτι σκοτωθήκαν δεκαοχτώ απο τους μαχητές του από τον Τουρκικό Στρατό στην περιοχή της Αφριν κατά τις τελευταίες ημέρες. Νωρίτερα, τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν με μια παραφουσκωμένη ανακοίνωση ότι ως εκείνη την στιγμή ο Τουρκικός Στρατός είχε σκοτώσει στην Αφριν πάνω από τριακόσιους (300) μαχητές του “YPG”.

Μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Αεροπορίας (TAF) συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του “YPG” περιμετρικά της πόλης Αφρίν, την 25η Ιανουαρίου.

Το “YPG” βομβάρδισε επίσης την νοτιά τουρκική πόλη Κιλις με ρουκέτες κατά την νύχτα της 24ης Ιανουαρίου. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Anadolu” μετέδωσε οτι οι ρουκέτες του “YPG” χτυπήσαν ενα τζαμί στην Κιλίς σκοτώνοντας δύο τούρκους πολίτες και τραυματίζοντας ακόμα έξι.

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση την περιοχή της Αφριν έχει επιβραδυνθεί κατά τις τελευταίες δυο ημέρες πιθανόν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημερες στην βόρεια Συρία.

Η τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν νέο χωρίο στην Αφρίν. Οι κουρδικές δυνάμεις απευθυνθήκαν στον Συριακό Στρατό για την αντιμετώπιση της τουρκικής προέλασης

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, ο Τουρκικός Στρατός και οι αντιπρόσωποι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (“FSA”) κατέλαβαν τα χωρία του Αμπουντιν και Κουρνι κοντά στην επαρχία Μπουλμπουλ βορειοανατολικά της πόλης Αφρίν, συμφωνά με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Απο την πλευρά τους, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (“YPG”) ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους απώθησαν αρκετές επιθέσεις του -υποστηριζόμενου από την Τουρκία- “FSA” κοντά στην επαρχία Μπουλμπουλ. Οι μαχητές του “YPG” κατέστρεψαν τρία οχήματα μάχης του Τουρκικού Στρατού ενώ απώθησαν τις επιθέσεις, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.

Εν τω μεταξύ, η “TAF” πραγματοποίησε κι άλλες αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του “YPG” στις επαρχίες Ζανταρις και Ραζο βορειοδυτικά και βορείως της Αφρίν. Σύμφωνα με το “YPG”, ως στιγμής πάνω από τριάντα (30) πολίτες έχουν σκοτωθεί απο τους βομβαρδισμούς της “TAF” στην περιοχή της Αφρίν.

Σε μια σχετική εξέλιξη, η Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρία στην περιοχή της Αφρίν αποδέσμευσε μια επίσημη ανακοίνωση με την οποία καλεί στον Συριακό Αραβικό Στρατό (“SAA”) να αντιμετωπίσει την επίθεση του Τουρκικού Στρατού στην Αφρίν και να υπερασπιστεί τα Συριακά σύνορα. Η Δημοκρατική Ομοσπονδία στην Αφρίν δήλωσε επίσης οτι το “YPG” θα συνεχίσει τις αμυντικές επιχειρήσεις εναντίον του Τουρκικού Στρατού.

“Απευθυνόμαστε στο Συριακό κράτος για να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του σχετικά με την εθνική κυριαρχία στην Αφρίν και να προστατεύσει τα σύνορα του με την Τουρκία από τις επιθέσεις του τούρκου κατακτητή… και να αναπτύξει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις ώστε να ασφαλίσει τα σύνορά στην περιοχή της Αφρίν”, δήλωσε στην ανακοίνωση η Δημοκρατική Ομοσπονδία, σύμφωνα με την κουρδική ειδησεογραφική υπηρεσία “Hawar” (“ΑΝΗΑ”).

Η νέα ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας στην περιοχή της Αφριν ειναι σε αντίθεση με την προηγούμενη ανακοίνωση των Κούρδων αξιωματούχων στην Αφρίν που αποδεσμεύθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου. Η ανακοίνωση ελεγε οτι το “YPG” δεν θα επιτρέψει στον “SAA” να εισέλθει στην περιοχή. Σύμφωνα με αυτό, η νέα ανακοίνωση πιθανών να στοχεύει στην επίρριψη των ευθυνών φύλαξης των συνόρων στον “SAA” για την τουρκική επίθεση στην Αφρίν.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “SouthFront.Org” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.