Ο τουρκικός στρατός απέχει οχτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Αφρίν

Την 7η Μαρτίου, συμφωνά με πηγές που προέρχονται από τον ελεύθερο συριακό στρατό (“FSA”), ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του “FSA” κατέλαβαν την πόλη Μάσ’αλάχ της επαρχίας Σάρα, μόλις οχτώ χιλιόμετρα απο την πόλη της Αφρίν. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός κατέλαβε και το φράγμα Μαϊντάνκι και το χωρίο Χαλούμπι Σανγκερ βορειοανατολικά της Μασ’αλαχ.

Νωρίτερα, ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του κινήθηκαν προς το νότιο τμήμα της επαρχίας Σαρα και κατέλαβαν τα χωρία και πόλεις του Καφρ Ζανέχ, Ταλ Χαμού, Σχιρκάν, Μετινλί και Κάτμα και Τελ Χαμού.

Turkey_7.3.2018

Κουρδικές και τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι η τουρκική αεροπορία εντατικοποίησε τις αεροπορικές επιχειρήσεις της εναντίον των μονάδων προστασίας του κουρδικού λαού (“YPG”) στο κέντρο της επαρχίας Ζανταρίς, δυτικά της Αφρίν. Τουλάχιστον δύο γυναίκες τραυματίστηκαν απο τον βομβαρδισμό της τουρκικής αεροπορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=oW2xEwq_A3g

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία ενημέρωσης του “YPG” ανακοίνωσε ότι μαχητές του “YPG” απέκρουσαν αρκετές επιθέσεις του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του στις θέσεις του στο νότιο τμήμα της επαρχίας Σανα. Οι μαχητές του “YPG” κατέστρεψαν ενα άρμα μάχης και ένα τεθωρακισμένο όχημα που άνηκαν στον τουρκικό στρατό και σκότωσε τριάντα τεσσερις τούρκους στρατιώτες και μαχητές του “FSA”, συμφωνά με την υπηρεσία τύπου του “YPG”.

Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι πιθανόν θα φτάσουν στα προάστια της πόλης της Αφρίν τις επόμενες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι περισσότερες άμυνες του “YPG” βορείως της Αφρίν είχαν καταρρεύσει.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “SouthFront.Org” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.