Ο ΥΦΕΘΑ Θ. Δαβάκης επισκέφτηκε το Αρχηγείο Στόλου

Επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του Ναυστάθμου και τα τρέχοντα θέματα του Πολεμικού Ναυτικού.

O ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο Type 214 “Παπανικολής” (S-120). (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Ο κ. Δαβάκης ξεναγήθηκε από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ στις εγκαταστάσεις Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας και επιβιβάστηκε στη Φρεγάτα «Σαλαμίς», στο Υποβρύχιο «Παπανικολής», στην Πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και στην Κανονιοφόρο «Κραταιός».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού, καθώς και τη σοβαρή προσπάθεια προσαρμογής του Πολεμικού Ναυτικού στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μέσω σειράς μεταρρυθμίσεων, που στοχεύουν στη βελτίωση της σχέσης κόστους – αποτελεσματικότητας, με γνώμονα πάντοτε τη διατήρηση του αξιόμαχου του Στόλου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του και αφού μετέφερε στους παρισταμένους τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φωτογραφία από την επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στο Αρχηγείο Στόλου. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους Αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και το προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου, για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, την άρτια εκπαίδευση, το υψηλό τους φρόνημα και ιδιαιτέρως την επαγγελματική τους επάρκεια. Μου έγινε λεπτομερής ενημέρωση για όλο το φάσμα των αναγκών και των προβλημάτων που σχετίζονται με το Πολεμικό Ναυτικό, ταυτόχρονα όμως διαπίστωσα και τις προσπάθειες της ηγεσίας του για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του και τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού του. Έτσι και παρά τις επώδυνες περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Στόλος μας συνεχίζει να αποτελεί το θεματοφύλακα των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στις ελληνικές θάλασσες.

Φωτογραφία από την επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στο Αρχηγείο Στόλου. (Φωτ:ΥΠΕΘΑ)

Το Πολεμικό Ναυτικό μας αποδεικνύεται και σήμερα πρωτοπόρο στη χρήση νέων τεχνολογιών και στην ειδική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων όπως είναι η καταπολέμηση της διεθνούς πειρατείας, η διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των εμπορικών πλοίων από τις επικίνδυνες ζώνες και η περιφρούρηση της ειρήνης των θαλασσών μέσα από τη συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές ανά τον κόσμο.

Τέλος, οφείλω να συγχαρώ την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την υιοθέτηση κανόνων στη χρήση των συστημάτων ηχοεντοπισμού (σόναρ) που αποσκοπούν στην προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών και κητωδών και καλλιεργούν περιβαλλοντική συνείδηση και νοοτροπία.

Φωτογραφία από την επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στο Αρχηγείο Στόλου. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Είναι τιμή μου που βρέθηκα σήμερα στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Χώρο ιερό για τη ναυτική ιστορία της πατρίδας μας, μια ιστορία που συνεχίζει να γράφεται στις μέρες μας από τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού μας Ναυτικού».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.