Πακιστάν: Αγορά 160 οχημάτων MRAP από τις ΗΠΑ

Αμερικάνικο όχημα “αν­θε­κτι­κό σε νάρ­κες, προ­στα­τευό­με­νο α­πό ε­νέ­δρες” (MRAP) Maxxpro Dash DXM της Navistar. (Armyrecognition.com)

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, ενέκρινε την πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στην Κυβέρνηση του Πακιστάν 160 οχημάτων “αν­θε­κτι­κών σε νάρ­κες, προ­στα­τευό­με­να α­πό ε­νέ­δρες” (MRAP), ανταλλακτικά και εξαρτήματα, εκπαίδευση κ.α., η αξία της σύμβασης υπολογίζεται στα 198 εκατομμύρια δολάρια. Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η βιομηχανία Navistar Defense στο Madison Heights του Michigan.

Η Κυβέρνηση του Πακιστάν έχει ζητήσει την πιθανή πώληση 160 οχημάτων ανθε­κτι­κών σε νάρ­κες, προ­στα­τευό­με­να α­πό ε­νέ­δρες” (MRAP) της Navistar στα οποία θα περιλαμβάνονται 110 MaxxPro Dash DXM, 30 MaxxPro Base DXM, 10 ασθενοφόρα MaxxPro Dash DXM, 10 MaxxPro περισυλλογής με συλλογές προστασίας, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, εξοπλισμό δοκίμων και υποστήριξης, βιβλιογραφίες και τεχνικά εγχειρίδια, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, υπηρεσίες μηχανικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και την ανάδοχο εταιρεία και άλλα συναφή στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης. Το εκτιμώμενο κόστος είναι 198 εκατ. $

Η πώληση των MRAP θα εξασφαλίσει πως το Πακιστάν μπορεί να επιχειρεί αποτελεσματικά σε επικίνδυνες περιοχές με ασφάλεια, με οχήματα αυξημένης προστασίας, και βελτιώνει την διαλειτουργικότητα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Με την απόκτηση αυτής της δυνατότητας, το Πακιστάν θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει το ίδιο επίπεδο προστασίας στις δυνάμεις του όπως και οι ΗΠΑ προσφέρουν στις δικές τους δυνάμεις. Το Πακιστάν, το οποίο αυτή τη στιγμή διαθέτει οχήματα MRAP, έχει επιδείξει με επιτυχία την ικανότητα να χρησιμοποιεί και συντηρεί τα οχήματα σε αντιανταρτικές και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, και δεν θα έχει καμία δυσκολία απορροφήσεως αυτών των οχημάτων από τις ένοπλες δυνάμεις του.

Η εφαρμογή της προτιμώμενης πώλησης θα απαιτήσει περίπου δύο αντιπροσώπους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και είκοσι τέσσερις από την ανάδοχο εταιρεία στο Πακιστάν για μία περίοδο περίπου 18 μηνών ώστε να πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις και έλεγχοι στα οχήματα κατά την παράδοση τους, να παρέχουν βοήθεια στην εγκατάσταση των συλλογών εξαρτημάτων των οχημάτων, να παρέχουν διάγνωση βλαβών και επισκευές, να εκτελέσουν ορθή συντήρηση, να εκτελέσουν εκτίμηση ζημιών μετά από ατύχημα ή μάχη και επισκευή, να διενεργήσουν εκπαίδευσή στην συντήρηση και οδήγηση των οχημάτων, και να οργανώσουν αποθέματα και να συντάξουν έκθεση απολογισμού για το παρεχόμενο υλικό των ΗΠΑ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.