Πανευρωπαϊκή κυβερνο-άσκηση «Cyber Europe 2014» (CE 2014) με συμμετοχή της ΔΙΚΥΒ του ΓΕΕΘΑ

Η Ελλάδα θα συμμετέχει σε εθνικό επίπεδο στην άσκηση με την Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ. (enisa.europa.eu)

Από την Τετάρτη 4 έως και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2014 διεξήχθη διημερίδα, στο ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την συζήτηση και τον σχεδιασμό του τεχνικού και επιχειρησιακού μέρους της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Ασφαλείας στο Διαδίκτυο, με την ονομασία «Cyber Europe 2014» (CE 2014).

Η CE 2014, η οποία διοργανώνεται από τον οργανισμό ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), είναι μια πολυεπίπεδη πανευρωπαϊκή κυβερνο-άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί, σε φάσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014 .

Η άσκηση βασίζεται στην προσομοίωση συμβάντων και αποσκοπεί στον έλεγχο της ικανότητας ανταπόκρισης της Ε.Ε, σε απειλές που αφορούν στο διαδίκτυο. Ο απώτερος στόχος είναι να ενδυναμώσει τη δυνατότητα της Ε.Ε, των Κρατών-Μελών της και της επαγγελματικής κοινότητας να αποφεύγει, να διευθύνει και να ανταποκρίνεται σε προβλήματα που αφορούν στην ασφάλεια των συστημάτων δικτύων και πληροφοριών, μέσα από την βελτίωση της ικανότητας ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τη βελτίωση της συνολικής ασφάλειας και της ανθεκτικότητας των υποδομών πληροφοριών ζωτικής σημασίας στην Ευρώπη.

Στην άσκηση, από πλευράς ΓΕΕΘΑ, συμμετέχει προσωπικό της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.