Παράδοση καθηκόντων Διοικητού ΕΛΔΥΚ παρουσία του ΥΠ.ΑΜ. Κύπρου

Στιγμιότυπο από τη τελετή Παράδοσης-Παραλαβής του Νέου Διοικητή της ΕΛΔΥΚ (Φωτογραφία: Υπ. Άμ. Κύπρου)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παρέστη στην τελετή παράδοσης- παραλαβής της Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Σταυριανάκου» στη Μαλούντα. Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Υπουργός προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

 

«Με την ευκαιρία της αλλαγής Διοίκησης της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, για μια ακόμη φορά εκφράζουμε τη βαθύτατη εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας στην Ελλάδα, προς την ΕΛΔΥΚ που είναι εδώ μαζί μας, ένα επίλεκτο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, παιδιά του ελληνικού λαού, για να υπερασπιστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Είναι στρατευμένοι μαζί μας στη μεγάλη υπόθεση της κυπριακής ελευθερίας για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη, για μια πατρίδα ειρηνική που να προοδεύει μαζί με όλους τους πολίτες της».

Από μέρους του, ο Πρέσβης Ελλάδας κ. Βασίλειου Παπαϊωάννου δήλωσε:

«Στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στην Κύπρο, σήμερα επαναλαμβάνω το μήνυμα της πλήρους συμπαράστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον αγώνα της για τον τερματισμό της κατοχής, την απελευθέρωση της και την επανένωση της. Αφού χαιρέτισε τη Διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, επανέλαβε την αποφασιστικότητα στον ρόλο και στην αποστολή της και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα Διοίκηση της Ελληνική Δύναμης Κύπρου. Πρόσθεσε ότι είναι σταθερή η θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι ο ρόλος της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, ρόλος ειρήνης και ασφάλειας, όπως είναι και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, αποσκοπεί στην ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα, φιλία και συνεργασία στην περιοχή μας, ιδιαίτερα την περίοδο αυτής της ρευστότητας και ανησυχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στιγμιότυπο από τη τελετή Παράδοσης-Παραλαβής του Νέου Διοικητή της ΕΛΔΥΚ (Φωτογραφία: Υπ. Άμ. Κύπρου)

Ο Σχης Συμεών Κεβεντζίδης, αποχωρήσας Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, είπε:

« Πριν από λίγο παρέδωσα, με απόφαση της ιεραρχίας, τη Διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και μετατίθεμαι στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Μετά από δυο χρόνια που είχα την τιμή να υπηρετώ την ΕΛΔΥΚ, το πιο έντονο συναίσθημα που με διακατέχει είναι η υπερηφάνεια», ανέφερε προσθέτοντας ότι νιώθει υπερήφανος γιατί διοίκησε το καλύτερο συγκρότημα του Ελληνικού Στρατού, με εξαιρετικό προσωπικό, γιατί η ΕΛΔΥΚ συνεχίζει να αποτελεί αξιόλογη δύναμη αποτροπής και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος ευχήθηκε με τη σειρά του υγεία προσωπική και οικογενειακή και κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του νέου Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.”

Ο Νέος Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Σχης Γιώργος Κουρής, στις δηλώσεις του είπε:

«Ανέλαβα σήμερα με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού τη Διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου από τον Σχη (ΠΖ) Κεβεντζίδη Συμεών, έχοντας επίγνωση των καιρών αλλά και των υποχρεώσεων και ευθυνών, αισιοδοξώ ότι με τη βοήθεια του θεού, της κυπριακής κοινωνίας, της Κυπριακής Κυβέρνησης και των προϊσταμένων μου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της Δύναμης». Καταλήγοντας είπε ότι βασικές του επιδιώξεις θα είναι δυο: πρώτον η επαύξηση της ετοιμότητας της ΕΛΔΥΚ και δεύτερον η ισχυροποίηση των ήδη σθεναρών δεσμών μεταξύ της δύναμης και του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.