Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στην 3η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ), η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 3ηςΜΣΕΠ, από τον Επισμηναγό (ΕΑ) Γεώργιο Παρασχίδη στον Επισμηναγό (ΕΑ) Κωνσταντίνο Σοφιανίδη, παρουσία του Διοικητή του 1ουΑΚΕ, Σμήναρχου (ΕΑ) Διαμαντή Σουρρή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 3ηςΜΣΕΠ

Πληροφορίες για την Μονάδα

Θέση

Βρίσκεται στο Βίτσι, στα σύνορα των νομών Φλώρινας και Καστοριάς.

Έτος Συγκρότησης

1960

Υπαγωγή

Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Αποστολή

Η 3η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (3η ΜΣΕΠ) έχει ως αποστολή την άρτια οργάνωση και την κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που της έχουν διατεθεί, προκειμένου να συμβάλλει στην άριστη υλοποίηση της αποστολής του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στο μέτρο των δυνατοτήτων της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της εκχωρούνται.

Ιστορία

Το 1967 ξεκινάει η λειτουργία της Μονάδος, με αποστολή την επιτήρηση του εναέριου χώρου και την παροχή πληροφοριών έγκαιρης προειδοποίησης στις Αρχές του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια του συστήματος E/W του SACEUR.

Το 1973 στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του ενοποιημένου συστήματος Αεράμυνας του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η μετάπτωση της λειτουργίας της Μονάδας στο νέο πρότυπο λειτουργίας Μονάδων Radar του NATO, NADGE (NATO Air Defence Ground Enviroment), με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική βελτίωση της λειτουργίας στους τομείς Επιτήρησης, Διευκρίνησης και Ελέγχου Αεροσκαφών.

Tο 1982 η Μονάδα μετονομάζεται σε 3η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (3η ΜΣΕΠ).

Το 1995, στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του συστήματος αεράμυνας του ΝΑΤΟ τίθεται σε επιχειρησιακή λειτουργία νέο τριών διαστάσεων (3D) Radar.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 3ηςΜΣΕΠΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 3ηςΜΣΕΠΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 3ηςΜΣΕΠΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 3ηςΜΣΕΠΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 3ηςΜΣΕΠ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: