Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΠΑ. (ΓΕΑ)

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Τσαλίκη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΠΑ, από τον Σμήναρχο (ΕΑ) Αριστείδη Τζαγάκη στον Σμήναρχο (ΕΑ) Γεώργιο Καραδήμα.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΠΑ. (ΓΕΑ)

Αποστολή

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ) έχει ως αποστολή του την παροχή:

  • θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε θέματα Αεράμυνας και Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε Μόνιμους και κληρωτούς της Πολεμικής Αεροπορίας σε Βαθμοφόρους και κληρωτούς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με σκοπό την εξειδίκευση, επιμόρφωση και απονομή ειδικότητας
  • θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε θέματα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε Μόνιμους και κληρωτούς της ΠΑ με σκοπό την εξειδίκευση και επιμόρφωση
  • εκπαίδευσης σε μαθητές Παραγωγικών Σχολών της ΠΑ σε θέματα Αεράμυνας
  • θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε θέματα προγραμματισμού συστημάτων Η/Υ Αεράμυνας σε προσωπικό ειδικότητας Ελεγκτών Αεράμυνας
  • εκπαίδευση σε «Βασικές Γνώσεις Ειδικότητας» σε Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) ειδικότητας ΧΡΝ και ΕΕΚ
  • θεωρητική εκπαίδευση επί θεμάτων Αεράμυνας, σε Διακλαδικό επίπεδο σε Αξιωματικούς και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΠΑ. (ΓΕΑ)

Ιστορία

Μέχρι το 1979 τα Σχολεία Αεράμυνας ήταν διάσπαρτα σε διάφορες Μονάδες της ΠΑ (128 ΣΕΤΗ, 3η ΜΚΣΕ, 350 Σ.Ν. κ.λ.π.), οπότε και αποφασίστηκε η συγκέντρωση και η οργάνωσή τους στο Αεροδρόμιο Δεκέλειας, στο ΚΕΠΑ.

Η μερική λειτουργία του άρχισε τον Ιούνιο του 1981, λειτούργησε πλήρως τον Νοέμβριο του 1982, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου 1983.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΠΑ. (ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: