Ο παραδίδων διοικητής του 201 ΚΕΦΑ Ταξίαρχος (Ε) Αναστάσιος Αϊτινίδης παραλαμβάνει αναμνηστική πλακέτα από το Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου. (ΓΕΑ)

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο 201 Κέντρο Εφοδιασμού Αεροπορίας (201 ΚΕΦΑ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ, από τον Ταξίαρχο (Ε) Αναστάσιο Αϊτινίδη στον Σμήναρχο (Ε) Ηλία Μουστάκη.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ. (ΓΕΑ)

Θέση της Μονάδας

Oι κύριες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Α/Δ Ελευσίνας, ενώ υπάρχει κλιμάκιο στη Τανάγρα.
Στο 201 ΚΕΦΑ υπάγεται διοικητικά η Υπηρεσία Διακίνησης (YΠΔΚΝ)

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ. (ΓΕΑ)

Ιστορικό

  • Η Μονάδα ιδρύθηκε το 1945 στο Παλαιό Φάληρο ως Γενικές Αποθήκες Υλικού,
  • άλλαξε τίτλο το 1957 σε 201 ΑΥΑ (Aποθήκες Υλικού Αεροπορίας),
  • το 1974 μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της και
  • το 1978 μετονομάστηκε σε 201 Κέντρο Εφοδιασμού Αεροπορίας.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ. (ΓΕΑ)

Αποστολή

Αποστολή του 201 ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ είναι η παροχή έγκαιρης εφοδιαστικής υποστήριξης στις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, με  το μικρότερο δυνατό κόστος, για την επίτευξη υψηλού επιπέδου διαθεσιμότητας των αεροπορικών δυνάμεων σε ειρηνική και πολεμική περίοδο.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ. (ΓΕΑ)

Οργάνωση

Η Μονάδα υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΔΑΥ).

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ. (ΓΕΑ)

Ο παραδίδων διοικητής του 201 ΚΕΦΑ. Ταξίαρχος (Ε) Αναστάσιος Αϊτινίδης παραλαμβάνει αναμνηστικό από τον νεό διοικητή Σμήναρχο (Ε) Ηλία Μουστάκη. (ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: