Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ) Χρυσούπολης, από τον Σμήναρχο (Ι) Χαρίτωνα Χαρούση στον Αντισμήναρχο (Ι) Δημήτριο – Θαλασσινό Μαρτάκη, παρουσία του Υπαρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Κωνσταντίνου Γιάνναρου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και πολιτειακών Αρχών.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Α/Απ Χρυσούπολης

Πληροφορίες για την Μονάδα

Θέση

Βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, ανατολικά από την πόλη της Καβάλας.

Έτος Συγκρότησης

1947

Υπαγωγή

Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Αποστολή

Το Αεροπορικό Απόσπασμα (Α. Απ) Χρυσούπολης έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση – εκπαίδευση του προσωπικού, τη συντήρηση των μέσων και συστημάτων που της διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Ιστορία

Το 1947 άρχισε να κατασκευάζεται και λειτούργησε το αεροδρόμιο Καβάλας στον Αμυγδαλεώνα με χρηματοδότηση του «Σχεδίου Μάρσαλ». Στο Α/Δ εγκαταστάθηκε Μονάδα της ΠΑ με την ονομασία Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας.

Το 1985 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου Α/Δ στην Χρυσούπολη, όπου το 1997 γίνεται μετεγκατάσταση του Αεροπορικού Αποσπάσματος. Το ίδιο έτος η Μονάδα παίρνει την σημερινή της μορφή και μετονομάζεται σε Α. Απ Χρυσούπολης, διατηρώντας ταυτόχρονα τον διοικητικό και επιχειρησιακό έλεγχο του Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Α/Απ ΧρυσούποληςΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Α/Απ ΧρυσούποληςΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Α/Απ ΧρυσούποληςΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Α/Απ ΧρυσούποληςΠαράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Α/Απ Χρυσούπολης

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: