Παράδοση της αίθουσας «Όμηρος» στις Ένοπλες Δυνάμεις του Μαυροβουνίου

Πιστοποιητικό της προσφοράς του ΓΕΕΘΑ προς το Μαυροβούνιο. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στην Αεροπορική Βάση Golubovci της Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) η τελετή παράδοσης της Αίθουσας Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας «Όμηρος» στις Ένοπλες Δυνάμεις του Μαυροβουνίου.

Η εν λόγω αίθουσα, η οποία είναι μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα διδασκαλίας ξένων γλωσσών,  διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε από το ΓΕΕΘΑ το 2007, έτος ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες «ταχύρυθμου σχολείου εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου, ώστε εν συνεχεία να μπορούν να φοιτήσουν σε Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές.

 

 

Η αίθουσα διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε από το ΓΕΕΘΑ το 2007. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Έχοντας ολοκληρωθεί ο σκοπός ίδρυσης του ανωτέρω σχολείου και στο πλαίσιο της άριστης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αποφασίστηκε η δωρεά της αίθουσας, το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής της οποίας υπέγραψαν ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στο Μαυροβούνιο, Πλοίαρχος Λ. Τσιαντούλας ΠΝ και ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Μαυροβουνίου, Σμήναρχος Zivko Pejovic.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.