"Παρακαταθήκες Αετών"

Ένα βιβλίο παρακαταθήκη για τους νεότερους

Οι «Παρακαταθήκες Αετών» του Πτεράρχου Παναγιώτη Μπαλέ είναι ένα βιβλίο Ενημερωτικό και συγχρόνως Ιστορικό, που φωτίζει γεγονότα τα οποία συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν.

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ»…

Ένα βιβλίο γραμμένο με την δύναμη και την καθαρότητα της αληθείας. Ανυπόκριτα, αντικειμενικά και χωρίς πάθος, με μόνο φωτεινό κανόνα και αρχή το αιώνιο «Θαρσείν τ’ αληθή λέγειν» του Σοφοκλή.
Ένα κείμενο αποκαλυπτικό, ηχηρό ηθικό «ράπισμα» σε κομπάζουσες κομματικές ηγεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας που, αντίθετα προς τα όσα καυχώνται σε βιβλίο τους, επισώρευσαν μόνο βλάβες στο αξιόμαχό της, ενώ με την «επαγγελματική» τους αβελτηρία πολλαπλασίασαν τα προβλήματα και αποδυνάμωσαν την ισχύ της στην άμυνα της χώρας μας. Ανάγνωσμα για υποψιασμένους, και όχι μόνο, αναγνώστες, που «απαντά» τεκμηριωμένα σε πλήθος ερωτημάτων, για την εκούσια «αμέλεια» προασπίσεως, «χάριν» του κόμματος, των εθνικών μας συμφερόντων στο Αιγαίο.
Πότε συνέβησαν όλα αυτά; Φυσικά την δεκαετία του ’80.
Σκιαγραφούνται, ακόμη, με τεκμηριωμένα στοιχεία, κομματικές και άλλες ηγεσίες, και αποφάσεις αυτών, σαν «παραδείγματα προς αποφυγήν» στο διηνεκές, από τις νεότερες και μελλοντικές γενιές των Αεροπόρων μας.

Τα κατατιθέμενα στοιχεία δίνουν απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα και συνεισφέρουν στην αποσαφήνιση αποριών που σχετίζονται με τα εθνικά μας συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, όπως:

α) Γιατί η τουρκική αεροπορία πέτυχε και «αλωνίζει» -προκλητικότατα πλέον- από την δεκαετία του ’80 στο Αιγαίο;

β) Ποιες ηγεσίες, πότε και με ποιες ασύγγνωστες ενέργειές των άνοιξαν την «Κερκόπορτα» στην τουρκική αεροπορία στους ουρανούς του λίκνου της φυλής μας;

γ) Ποιες αποφάσεις των κομματικών ηγεσιών υπονόμευσαν το ακαταμάχητο -μέχρι το 1982- της Αεροπορίας μας στο Αιγαίο και την κυριαρχία της στην περιοχή;

δ) Πώς φθάσαμε στην κρίση του Μαρτίου του 1987 και τί παραχωρήσαμε με την υποχώρησή μας; Πόσο έτοιμη ήταν η Αεροπορία μας και η Ηγεσία του ΑΤΑ να διεξαγάγει επιχειρήσεις κατ’ εκείνη την κρίση;
Τί απεμπολήσαμε στην συνάντηση του Νταβός τον Ιανουάριο του 1988;

ε) Πώς και γιατί ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή Μνημονίου τον Μάιο του 1988 στην Αθήνα είπε: «Με το Μνημόνιο αυτό βάλαμε πλέον νομικά πόδι στο Αιγαίο»; κ.ά.

Πληροφορίες: 210 3316036, 210 6533025
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, www.infognomon.gr, [email protected]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.