Παρελήφθη το δεύτερο παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.

Το δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) καθελκύστηκε στο ναυπηγείο Monmontaža Reef της Κροατίας, το πρώτο σκάφος της σειράς αυτής παραδόθηκε πριν από εφτά μήνες περίπου στην χώρα μας. (φωτογραφία αρχείου)

Παρελήφθη την Πέμπτη (27.08.2015), σε επίσημη τελετή στο υπουργείο Ναυτιλίας, το δεύτερο (από τα έξι συνολικά) παράκτιο περιπολικό σκάφος Θαλάσσιας Επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος, το οποίο θα διατεθεί για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη Θεοτοκά και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ (13.387.998,00) ευρώ.

Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης  είναι τύπου «POB – 24G» διαθέτουν σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, φέρουν δύο πετρελαιοκινητήρες τετράχρονους νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ενώ το ολικό τους μήκος είναι 24,70μ. και το πλάτος τους 6,00μ.. Η μέγιστη ταχύτητα τους είναι 30 κόμβοι σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου.

Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά άτομα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στην ομιλία του ευχαρίστησε τα στελέχη του λιμενικού για τη δουλειά που κάνουν και για την υπηρεσία που εκτελούν και τους κάλεσε σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, την Ευρώπη και για τον κόσμο όλο, να επιτελέσουν το ρόλο που η πολιτεία, οι ευρωπαϊκές συνθήκες, οι συμβάσεις και οι νόμοι του ελληνικού κράτους τους έχει αναθέσει αναφορικά με τη διαχείριση των πολύ μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας δια θαλάσσης και κυρίως προς τα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.