Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Άσκηση «Παρμενίων ’17». Αποβατική επιχείρηση στη Ρόδο.

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]μήμα της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (05.10.2017) στην Ρόδο, παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος.

Την άσκηση που έγινε στην Κάλαθο, παρακολούθησαν επίσης ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φ. Χατζηδιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Φλεβάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Α. Καμπουράκης, ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ν. Αρμπουνιώτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μ. Καλιωράκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Η. Τσιαπούρας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, με πραγματικά πυρά, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.
Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών. Εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχει και ο Πολιτικός Τομέας,  με τις Υπηρεσίες Π.Σ.Ε.Α. των Υπουργείων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης συμμετέχουν και οι εποπτευόμενοι από τα Υπουργεία Οργανισμοί και επιχειρήσεις.
Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο
Σκοπός της άσκησης «Παρμενίων» είναι  η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, η  εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους καθώς και η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Ρόδος: αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού  ιστού της χώρας μας

Ιδιαίτερη αναφορά στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος έκανε για την εθνοφυλακή φέρνοντας ως παράδειγμα τον 92χρονο καταδρομέα Ζήσιμο Μπράτη τον οποίο και τίμησε πρώτο ο υπουργός.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση κρίσιμων ταγμάτων εθνοφυλακής σε όλη τη χώρα, στην κατάρτιση και τον υψηλό επαγγελματισμό όλων όσων συμμετείχαν στην άσκηση Παρμενίων, αλλά και στη Ρόδο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε χαρακτηριστικά «Η Ρόδος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού ιστού της χώρας μας και ζωτικό έδαφος στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της θέσης της και της στρατηγικής αξίας στον άξονα Ελλάδας – Κύπρου.

Συνεπώς αποτελεί μαζί με όλα τα Δωδεκάνησα απόλυτη προτεραιότητά μας, η ανάπτυξη δυνατοτήτων σε αμφίβιες και αεροκίνητες επιχειρήσεις οι οποίες επαυξάνουν την ετοιμότητα των μονάδων μας να ανταποκριθούν σε ένα εν δυνάμει απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον, όπως αυτό της Ρόδου, αλλά και σε ένα θέατρο επιχειρήσεων, όπως αυτό του Αιγαίου».

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Αναλυτικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό του είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι και πάλι στη Ρόδο, όπου παρακολουθήσαμε μαζί ένα μέρος της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων», που αφορά σε συνδυασμένη αμφίβια και αεροκίνητη επιχείρηση.

Χαίρομαι ακόμα περισσότερο, διότι παρακολουθώ όλες αυτές τις ημέρες, όχι μόνο την ενεργή συμμετοχή όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη μεγαλύτερη εθνική μας άσκηση, αλλά και την αναβαθμισμένη συμμετοχή της εθνοφυλακής μας. Είμαι περήφανος για αυτό, καθώς, από δω, από το νησί της Ρόδου, είχα ανακηρύξει λίγους μήνες πριν, το έτος 2017, ως έτος «Εφέδρων και Εθνοφυλάκων».

Ζωντανό παράδειγμα είναι ο 92χρονος καταδρομέας μας που βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή παρακολούθησης της άσκησης.

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Η ενεργοποίηση κρίσιμων ταγμάτων εθνοφυλακής σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αλλά και η ενεργοποίηση αριθμού επιστρατευμένων μονάδων, συνιστούν ουσιαστική συμβολή στην ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Η άσκηση «Παρμενίων» θέτει σε εφαρμογή όλα τα σχέδια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση κάθε απειλής στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στον Έβρο και τα νησιά μας.
Η κατάρτιση, ο εξαιρετικά υψηλός επαγγελματισμός, η υπευθυνότητα, η πειθαρχία, το υψηλό ηθικό και ο ενθουσιασμός που διακρίνω σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετέχει στην άσκηση «Παρμενίων», εδώ, αλλά και σε όλη τη χώρα, αποδεικνύουν την καθημερινή θέληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην ανύψωση του ηθικού του ακριτικού, κυρίως, πληθυσμού.

Η Ρόδος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού ιστού της χώρας μας και ζωτικό έδαφος στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της θέσης της και της στρατηγικής αξίας στον άξονα Ελλάδας – Κύπρου. 

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Συνεπώς αποτελεί μαζί με όλα τα Δωδεκάνησα απόλυτη προτεραιότητά μας, η ανάπτυξη δυνατοτήτων σε αμφίβιες και αεροκίνητες επιχειρήσεις οι οποίες επαυξάνουν την ετοιμότητα των μονάδων μας να ανταποκριθούν σε ένα εν δυνάμει απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον, όπως αυτό της Ρόδου, αλλά και σε ένα θέατρο επιχειρήσεων, όπως αυτό του Αιγαίου.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε αποδεικνύει τις εντυπωσιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση και εξουδετέρωση κάθε είδους απειλής.
Η κυβέρνηση στέκεται αρωγός στην ενίσχυση υφιστάμενων αμυντικών δυνατοτήτων, αλλά και στην ανάπτυξη νέων, ενώ η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δρα με στρατηγική ψυχραιμία και σχεδιασμό, επαυξάνοντας τη στρατιωτική ισχύ της χώρας προκειμένου να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και αποτροπής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και η γεωστρατηγική θέση της χώρας βοηθούν στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

Επιζητούμε από τους γείτονές μας, την ειρήνη, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και το σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Πλην, ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός, ο αναθεωρητισμός και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός που επικρατούν στη γειτονιά μας, δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Η πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της γείτονος, αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά σεβασμό στην αρχής της καλής γειτονίας, επιδεικνύει.

Η συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αμφισβήτηση του εύρους του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας σε ελληνικά νησιά, δεν μας επιτρέπουν να εμπιστευόμαστε τις δήθεν καλές προθέσεις των γειτόνων μας. Οι διεθνείς συνθήκες υπάρχουν για να αποτελούν εχέγγυο για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας.

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Δυστυχώς, εσείς οι ακρίτες της Δωδεκανήσου βιώνετε σχεδόν καθημερινά καταστάσεις παραβίασης διεθνών συμφωνιών, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου, ακόμα και της ίδιας της ηθικής. Την ώρα της διεξαγωγής της ασκήσεως προσπάθησαν και πάλι να κάνουν παράνομη είσοδο στον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν άμεσα από την Πολεμική μας Αεροπορία. Όπως είπε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας το τελευταίο αεροπλάνο που θα προσγειώνεται θα είναι ελληνικό.

Η άσκηση «Παρμενίων» έχει αναδείξει με επιτυχία μέχρι σήμερα την ετοιμότητα και την ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων και του κρατικού μηχανισμού σε καταστάσεις κλιμάκωσης μιας κρίσης σε συνθήκες πολεμικής σύρραξης. Ταυτόχρονα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας το επιστέγασμα της άριστης και ρεαλιστικής εκπαίδευσή τους.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα, από εδώ, από τη Ρόδο, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι: «Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας και του έθνους μας, πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας, αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος.

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Είμαστε απόγονοι του Μιλτιάδη, που με την ιδιοφυΐα του απέκρουσε τους εισβολείς. Είμαστε απόγονοι του Θεμιστοκλή, που χάρη στην προσωπικότητά του αποτέλεσε τον κυριότερο συντελεστή νίκης στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Είμαστε απόγονοι των ηρώων, των μαχών του Βαλτετσίου, των Δερβενακίων, του Σκρα, του Κιλκίς – Λαχανά, της Κρήτης και αμέτρητων άλλων, που χάρη στην απαράμιλλη ανδρεία τους, καθόρισαν το μέλλον του έθνους μας.

Για τα στελέχη μας, το καθήκον και η αγάπη για την Πατρίδα αποτελούν φάρο στην καθημερινότητά τους. Η υπεράσπιση των ιδανικών και αξιών μας αποτελούν το κύριο μέλημά τους.

Θα ήθελα ακόμα να τονίσω τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καιρό ειρήνης, το κοινωνικό έργο που προσφέρουν, το σημαντικό έργο σε κάθε ανάγκη της χώρας, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, αλλά και το έργο που προσέφεραν στη μετανάστευση, στην αγκαλιά που προσέφεραν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Έδωσαν στέγη και τροφή σε εκείνους που όπως οι πρόγονοί μας έφυγαν από τη Μικρά Ασία, χρειάστηκαν τη βοήθειά μας. Και αυτό το αναγνώρισε η διεθνής κοινότητα.

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Κλείνοντας, θα ήθελα να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του συνόλου της Κυβέρνησης, τόσο στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και στην τοπική αυτοδιοίκηση που συνδράμουν στην άσκηση όσο και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στους Αξιωματικούς, στους Υπαξιωματικούς στους στρατεύσιμους και στους Εθνοφύλακες, που με τον επαγγελματισμό τους φροντίζουν να μας κάνουν υπερήφανους.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πληθυσμό, τους κατοίκους της Ρόδου, που αγκάλιασαν αυτή την άσκηση και που αγκαλιάζουν καθημερινά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και μαζί με τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού λαού και μαζί θα πορευθούμε για το μέλλον εξασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, αλλά και σε καιρούς ειρήνης την πρόοδο της πατρίδας μας.
Συγχαρητήρια σε όλους».

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Στο τέλος της άσκησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επέδωσε αναμνηστικά διπλώματα στους εθνοφύλακες και στους εφέδρους που μαζί με τους υπόλοιπους στρατεύσιμους συνετέλεσαν αποφασιστικά στην επιτυχία της διακλαδικής άσκησης. Επίσης έγινε παρουσίαση των οπλικών συστημάτων του στρατού μας.

Δήλωση Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Οι  ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, απέδειξαν για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, που εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της. Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, συνεχίζουν νυχθημερόν να «φυλάττουν Θερμοπύλας» Παλεύουν με αποφασιστικότητα για τα εθνικά μας δίκαια και  στέλνουν ηχηρό το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί συμβιβασμούς και τετελεσμένα»

Παρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην Ρόδο

Πηγή: rodiaki.gr

ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΠαρμενίων 2017: Απόβαση πεζοναυτών στην ΡόδοΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2017»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.