Παροπλισμένα T-59 μετατράπηκαν σε M1A2 για τη ρεαλιστική εκπαίδευση του κινεζικού Στρατού

Τεχνικό προσωπικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας ξεκίνησε να μετατρέπει παροπλισμένα άρματα Type-59 σε άρματα μάχης που χρησιμοποιεί ο δυνητικός αντίπαλος της Κίνας.
Οπότε, σε ένα από τα πεδία δοκιμών, εντοπίστηκε μια απομίμηση του αμερικανικού άρματος μάχης Abrams M1A2. Τεχνικοί του κινεζικού Στρατού διαμόρφωσαν ένα κινεζικό αντίγραφο του σοβιετικού T-54 αρκετά κοντά στην εξωτερική εμφάνιση (ειδικά στην μετωπική θωράκιση) του M1A2.

Φυσικά, υπάρχουν διαφορές: Αν ο οδηγός του Abrams βρίσκεται στο κέντρο του σκάφους, τότε εδώ βρίσκεται στα αριστερά. Το σκάφος διαθέτει πέντε εδαφικούς τροχούς σε κάθε πλευρά και όχι εφτά όπως ενός δυτικού οχήματος μάχης. Το σκάφος του προσομοιωμένου Abrams έχει κατασκευαστεί με παραδοχές.

Στις επίγειες δυνάμεις του PLA υπάρχουν ειδικές ταξιαρχίες οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την απεικόνιση των εχθρικών μονάδων κατά τις ασκήσεις. Κρίνοντας από τις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν από το ιστολόγιο «The Dead District» στο twitter, νωρίτερα αυτές οι Ταξιαρχίες διέθεταν παλιά Type-62, Type-59 και σύγχρονα Type-96A.

Σε αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα, όπως επίσης και σε αυτά που υπηρετούν στις πραγματικές μονάδες του PLA που είναι αντίπαλοι τους, έχουν εγκατασταθεί εξομοιωτές βολής λέιζερ, αισθητήρες που δημιουργούν χτυπήματα βολών, ειδικοί εκτοξευτές καπνογόνων βομβίδων που καταδεικνύουν την εκτέλεση βολής από τα πυροβόλα, αναλάμποντες σημαντήρες που ενεργοποιούνται σε περίπτωση προβολής. Επίσης, στα «χτυπημένα» οχήματα ενεργοποιούνται καπνογόνα. Τα σενάρια των εκπαιδευτικών επιχειρήσεων ελέγχονται με ειδικά ηλεκτρονικά και κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν την εξοικονόμηση πυρομανιών, την μείωση των φθορών στα όπλα και καθιστούν ασφαλή την εκπαιδευτική διαδικασία ενώ την ίδια στιγμή γίνεται πιο δυναμική, αφότου οποιοδήποτε λάθος των διοικητών ή των πληρωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε «απώλειες», και, κατά συνέπεια, στην ήττα.

Προφανώς, με την χρήση «παραλλαγμένων» ομοιωμάτων M1 επι τροχοφόρων αμαξωμάτων, ο κινεζικός Στρατός αποφάσισε να κάνει τις ασκήσεις ακόμα πιο ρεαλιστικές.

Επι τη ευκαιρία, το πρώτο πεδίο ασκήσεων που ήταν εξοπλισμένο με αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκε, πίσω στη δεκαετία του 1980, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), είναι το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευση του Στρατού των ΗΠΑ στο Φόρτ Έργουιν στη έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια. Για την εκεί απεικόνιση του εχθρού χρησιμοποιήθηκαν τα οχήματα M551 Sheridan και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113, παραλλαγμένα ως σοβιετικά άρματα μάχης T-72, T-80, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1, BMP-2 και αντιαεροπορικά συστήματα ZSU-23-4 Shilka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.