Περήφανοι ως Έλληνες, περήφανοι ως έφεδροι

Για την λέσχη μας δεν χρειάζεται να πω πολλά, τα έργα και  οι πράξεις  μας καταμαρτυρούν την πραγματικότητα μιλώντας από μόνα τους.

Η προσφορά στη πατρίδα και  στην κοινωνία  είναι το πρώτο μας μέλημα, οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να περιηγηθεί στην σελίδα μας και να δει την αλήθεια με τα μάτια του: πολυπληθής παρελάσεις που εξυψώνουν το ηθικό του Έλληνα, αμέτρητες εκπαιδεύσεις με την Π.Υ. στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας (Α.Μ.11/2007) , συμμετοχές σε δασοπυροσβέσεις, σε έρευνες  εξαφανισμένων ατόμων, δράσεις ασφάλειας σε μαραθώνιους, διοργάνωση ασκήσεων, συμμετοχή σε ασκήσεις στο εξωτερικό κ.α.π.(πόσοι συγκινήθηκαν από τον πυρρίχιο χορό των παλικαριών μας στο τέλος του ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ στην Παναγία Σουμελά;). Όλα αυτά συμβαίνουν με τη ανιδιοτελή προσφορά των μελών μας τα οποία  εγγράφονται για ένα και μόνο λόγο αυτόν την διατήρησης του αξιόμαχου (άρθρο του επικυρωμένου καταστατικού μας) ώστε όταν και αν κληθούν υπό τα όπλα να μπορούν να αντεπεξέλθουν και να προστατευόσουν την πατρίδα όπως ορίζει ο νομός και όπως ορκίστηκαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Εν τη γενέσει της  η λέσχη μας έγινε αποδεκτή από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας το τελευταίο διάστημα όμως έχει κορυφωθεί αυτή η αναγνώριση καθώς τα παραρτήματα μας ξεπέρασαν τα 20 (εδώ και καιρό αγγίζουν τα τριάντα…), τα εγγεγραμμένα μελή μας πλέον ξεπερνούν κατά πολύ τα χίλια με σχεδόν χίλια  τα ενεργά, διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, με κανένα πολιτικό προσανατολισμό παρά μόνο την ιδέα της υπεράσπισης, ω μη γένοιτο, της εδαφικής μας ακεραιότητας, ΠΑΝΤΑ υπό τις διαταγές των εν ενεργεία  στελεχών του Ε.Σ.

Ότι έχουμε κάνει το κάναμε μόνοι μας χωρίς την βοήθεια κανενός και ας μην θέλουν να το χωνέψουν κάποιοι, δεν μας βοήθησε ούτε η φιλική εταιρεία, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις, ούτε οι εξωγήινοι και σίγουρα όχι ο επίσημος Ε.Σ.

Αυτό που αναζητούσαμε πάντα και όταν το βρίσκουμε είμαστε ευχαριστημένοι, είναι η επαφή με το στράτευμα (που είναι σκοπός σύμφωνα με το επικυρωμένο από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταστατικό μας), αυτό το ”μπράβο ρε παιδιά” ,”υπάρχουν τέτοιοι Έφεδροι;” ή όπως είπε κάποιος διοικητής σχηματισμού ”είστε αληθινοί ή θα ξυπνήσω και θα έχετε εξαφανιστεί;’‘, το χτύπημα στην πλάτη και η αξιοποίηση μας από το επιστρατευτικό σύστημα (η οποία προχώρησε όταν εμπνευσμένοι ηγέτες πέρασαν από τις θέσεις  που έπρεπε…).

Η λέσχη μας είναι Ν.Π.Ι.Δ. και όχι Ν.Π.Δ.Δ. όπως οι ενώσεις αναπήρων πολεμιστών, αποστράτων, Σ.Ε.Α.Ν. κλπ κατά συνέπεια δεν υπάρχουν δημόσια οικονομικά θέματα (όπως η μισθοδοσία των γραμματέων) για τα οποία θα πρέπει να εποπτευόμαστε παρόλα αυτά έχουμε φροντίσει επανειλημμένα να στείλουμε τους Α.Σ.Μ. μας στο Γ.Ε.ΕΘ.Α. ώστε να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν, έχουμε καταθέσει προτάσεις για την βελτίωση της εκπαίδευσης και την αλλαγή στο σύστημα Επιστράτευσης  , εξάλλου δεν είχαμε ποτέ τίποτα να κρύψουμε.

Από όλα αυτά προκύπτει ένα παράπονο εδώ και έντεκα έτη διεξάγουμε την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ με αθρόα συμμετοχή εκατοντάδων εφέδρων από όλο τον Ελλαδικό χώρο και την Κύπρο μας και ενώ τόσα χρόνια μας έχουν υποσχεθεί τόσα και τόσα δεν έχει γίνει τίποτα πέρα από τηλεφώνημα από ΥΠ.ΕΘ.Α. ο οποίος είπε ότι ο Ε.Σ. θα σταθεί αρωγός στην άσκηση (στάθηκε για λίγο ως πυροτέχνημα της χρονιάς Εφεδρείας και Εθνοφυλακής), δεν μας έχει  χορηγηθεί  ούτε μια σφαίρα να ρίξουμε σε ένα πεδίο βολής του Ε.Σ. ποτέ…

Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε την στάση και το ενδιαφέρον του Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού ΖΙΑΖΙΑ , τη βοήθεια του  διοικητή Δ’ Σ.Σ. και μετέπειτα Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ που έκανε τα αυτονόητα δηλαδή μας παραχώρησε ένα άδειο στρατόπεδο για να στρατωνιστούμε, ούτε το Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ που έσπευσε από την Αθήνα με ελικόπτερο στην Ξάνθη για να σφίξει το χέρι αυτών που θα διοικήσει όταν και αν…
Είναι  μεγάλος ο κατάλογος αυτών των Αξιωματικών που μας βοήθησαν και επιλέξαμε επιγραμματικά κάποιους από αυτούς ,ας μας συγχωρήσουν όσοι δεν αναφέρθηκαν… Πάντως ο κόπος μας δεν πέρασε απαρατήρητος και πέρυσι στο έτος εφέδρων-εθνοφυλακών τιμήθηκε η λέσχη μας στο πρόσωπο του προέδρου μας Εφ Τχη ΠΖ Σιδηρόπουλου Ιωάννη αλλά και πλήθος μελών μας ανά την επικράτεια (ΝΑΙ πολλοί από τους Εφέδρους και Εθνοφύλακες που τιμήθηκαν είναι μέλη μας) από την στρατιωτική ηγεσία.

Να μην ξεχνάει κανείς ότι η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. μαζί και με άλλα σωματεία Εθελοντών Εφέδρων  είναι η αιχμή του δόρατος της Εφεδρείας του Ελληνικού Στρατού, είναι αυτοί που πρώτοι θα σπεύσουν στις μονάδες τους προετοιμασμένοι από πριν ,άξιοι ηγήτορες και πολύτιμα ”εργαλεία” στα χέρια των επικεφαλής τους και θα σταθούν δίπλα στους δικούς σας ανθρώπους να προστατέψουν και την δική σας ζωή, οικογένεια,περιουσία, την δική μας Πατρίδα.

Η ΛΕΦΕΔ κύριοι επειδή οικοδομήθηκε σε σωστές βάσεις να γνωρίζετε ότι έχει χρόνια πολλά ακόμα μπροστά της, τώρα ξεκινήσαμε…

Αντιπρόεδρος

ΛΕΦΕΔ – Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

 1. Ποιός ο λόγος που δεν παραχωρούνται πυρομαχικά στις ασκήσεις; πολιτικός η οικονομικός;

  Γιατι δεν γίνεται πρόταση να αλλάξει δόγμα ωστε οι εφεδροι να φέρουν τον πληρη οπλισμο τους ως το Ισραήλ Ελβετία και καποιος ανέφερε ακομη και στην Κύπρο το κάνουν αυτό.

  Έπειτα να αλλάξει η νομοθεσία ωστε ο Ελλην πολίτης να μπορεί να εξοπλιστεί εφόσον η πολιτεια αδυνατεί. Θα ειναι πολυ δύσκολο να καταληφθεί ενα κρατος οπου οι πολιτες ειναι οπλισμένοι.

  1. υπάρχει η εθνοφυλακή αρχικά,οι εθνοφύλακες κάνουν βολές και με πραγματικά πυρά και μάλιστα βαρέων όπλων και ΤΑΜΣ.Τώρα πες και οτι αλλάζει η νομοθεσία και πα’ιρνουν όπλα όλοι οι έλληνες πολίτες,αυτοί που παρακαλούσαν να κάνουν τα μαλλιά τους μπούκλες και έσκιζαν τις στολές τελευταίο βράδυ,επιχειρησιακα τι θα προσδώσουν στον ΕΣ μονάδες,ή εκπαίδευση?τίποτα μάλλον τραγέλαφο.ΜΗΝ μπερδέυεις την αμερικανική εθνοφρουρά που και αυτή δεν είναι για εκαστρατείες,μαλλον λογω παραδοσης και για θεματα εσωτερικης σαφαλειας είναι.ο ΕΣ θέλει μοναδες εκστρατείας ίσως,σιγουρα με καλύτερο συστημα επιστρατευσης οπως στο ισραήλ.

   1. Η εθνοφυλακή για μένα αποτελεί ένα μυστήριο. Δεκαετίες διαβάζω άρθρα στον ειδικό τύπο αλλά ποτέ δεν τράκαρα κάποιο σχετικό άρθρο. Για την δομή, την οργάνωση, το καθεστώς κλπ κλπ. Νομίζω ένα σχετικό άρθρο θα μας άνοιγε λίγο τα μάτια.

   2. Όπλα και γενικότερα εξοπλισμός στο σπίτι σημαίνει ότι η εφεδρεία ενεργοποιείται πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Δε συγκρίνεται το να ξεκινήσει κάποιος να πάει στον χώρο επιστράτευσής και να περιμένει εκεί να χρεωθεί, με το να γεμίσει το όπλο από το σπίτι και να γίνει χρήσιμος αμέσως. Άσε που ο χώρος εκείνος (Επιστράτευσης) θα είναι ένας ωραίος στόχος για τον εχθρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.