Περισσότερα αναβαθμισμένα άρματα M1A1 στη διαμόρφωση M1A2 SEP V3 για τον Στρατό των ΗΠΑ

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ην Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017, η εταιρεία “ General Dynamics Land Systems Inc.”, με έδρα το Στίρλινγκ Χάιτς στο Μίσιγκαν, ανέλαβε μια σύμβαση σταθερής τιμής (fixed-price-incentive*), στην οποία το ποσό πληρωμής δεν εξαρτάται από τους πόρους που θα χρησιμοποιηθούν ή τον χρόνο που δαπανήθηκε, για την αναβάθμιση εφτακοσίων ογδόντα έξι κυρίων αρμάτων μάχης (MBT) διαμόρφωσης “M1A1” στη νέα διαμόρφωση “M1A2 Πακέτο Ενίσχυσης Συστημάτων Έκδοση 3” (“M1A2 Abrams SEP V3”), και να αναβαθμίσει άρματα “M1A1” στις διαμορφώσεις “M1A2S” και “M1A2-K” για την Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, αντίστοιχα.

Οι τοποθεσίες των εργασιών και η χρηματοδότηση θα καθοριστούν από την κάθε παραγγελία, με την εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τους την 21η Δεκεμβρίου 2020. Η αναθέτουσα αρχή είναι η Διοίκηση Συμβάσεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ)που εδρεύει στο Γουόρεν στο Μίσιγκαν.

Η πρώτη παράγωγη του “M1A1” ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1985 και από τα οχτώ χιλιάδες και εξήντα τέσσερα άρματα μάχης που αγόρασε ο Στρατός των ΗΠΑ, τα τέσσερις χιλιάδες εφτακόσια ενενήντα έξι είναι διαμόρφωσης “M1A1”, Επιπρόσθετα με την αναβαθμισμένη θωράκιση του βελτιωμένου “MBT M1”, τα “M1A1” διαθέτει το λειόκαννο πυροβόλο “M256” των εκατόν είκοσι χιλιοστών και ενσωματωμένο σύστημα ΧΒΡΠ. Οι υπόλοιπες βελτιώσεις στο “M1A1” περιλαμβανουν επανασχεδιασμένους αντιστρεπτικούς δοκούς, αυξημένο ρυθμό ανάκρουσης των αποσβεστήρων κραδασμών (αμορτισέρ), ενισχυμένους βραχίονες ρυθμιστικών τροχών, τροποποιημένη μετάδοση, εδαφικούς τροχούς και κινητήριο τροχό, επανασχεδιασμένο κάθισμα γεμιστή, επανασχεδιασμένο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα του γεμιστή, νέο προστατευτικό ώμου, νέο πινάκα ελέγχου αρχηγού άρματος, αλλαγή διαδρομής των ηλεκτρικών ενσυρματώσεων και αναδιπλωμένο “καλάθι” πύργου.

Το “M1A2” παρέχει ενισχυμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα έναντι του “M1A1”. Οι βελτιώσεις επι του “M1A2” περιλαμβανουν τον Βελτιωμένο Σταθμό Όπλων Αρχηγού (“ICWS”), Ανεξάρτητο Θερμικό Περισκόπιο Αρχηγού (“CITV”), το Σύστημα Πληροφοριών Οχήματος (“IVIS”), σύστημα θεσιθεσίας/πλοήγησης (“POV/NAV”) και διάφορες πρωτοβουλίες επιβίωσης.

©armyrecognition.com | Το κύριο άρμα μάχης M1A2 Abrams SEP v3 στην αμυντική έκθεση AUSA 2015 στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ.
©armyrecognition.com | Το κύριο άρμα μάχης M1A2 Abrams SEP v3 στην αμυντική έκθεση AUSA 2015 στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ.

Το “M1A2 SEP V3” είναι η τελευταία γενιά του αμερικανικού κύριου άρματος μάχης στην οικογένεια του “M1 Abrams” το οποίο διαθέτει αριθμό αναβαθμίσεων στην περιοχή της επιβίωσης, συντήρησης, αποδοτικότητας και δυνατότητα δικτύωσης. Τον Οκτώβριο του 2015, το “M1A2 SEP V3” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αμυντική έκθεση “AUSA” στην Ουάσινγκτον. Εννιά πρωτότυπα ήταν διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2015 και τα εφτά επρόκειτο να δοκιμαστούν από τον Στρατό των ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο ιστότοπος “SCOUT” ανακοίνωσε ότι ο Στρατός των ΗΠΑ πρόκειται να παραλάβει τα έξι πρώτα προσφάτως αναβαθμισμένα κύρια άρματα μάχης “M1A2 SEP V3 Abrams”.

Η νέα έκδοση του “MBT M1 Abrams” περιελαμβάνει, επίσης, βελτιωμένη δυνατότητα διασύνδεσης –που κάνει εφικτή την καλύτερη επικοινωνία με εξελιγμένες ικανότητες δικτύωσης. Οι αρματιστές διαθέτουν επίσης σημαντικά βελτιωμένες οθόνες και διεπαφές ανθρώπου-μηχανής που ενισχύουν την επίγνωση τακτικής κατάστασης.

Το “M1A2 SEP V3” διαθέτει επίσης βελτιωμένη επιβίωση και φονικότητα σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα “Abrams”. Το νέο άρμα “Abrams” έχει εξελιγμένες δυνατότητες να υπερνικήσει τις αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (“IED”) και διαθέτει ένα βελτιωμένο πακέτο θωράκισης. Η προσθήκη της νέας Ζεύξης Δεδομένων Πυρομαχικών υποστηρίζει την χρήση νέων τύπων προηγμένων πυρομαχικών που είναι είτε σε χρήση ή πρόκειται να αναπτυχθούν στο εγγύς μέλλον.

Αποδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

*Αυτού του είδους οι συμβάσεις χρησιμοποιούνται από τους αμυντικούς και κυβερνητικούς εργολάβους για να τεθεί ο κίνδυνος προς την πλευρά του πωλητή, και να χαλιναγωγηθούν τα κόστη.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.