Η Rheinmetall MAN Στρατιωτικά Οχήματα (RMMV) πρόκειται να παραδώσει, εντός του 2017, τα πρώτα εκ των 90 επιπλέον τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) 6Χ6 Fuchs που έχουν αναβαθμιστεί στο τελευταίο πρότυπο 1A8.

Η συνολική αξία της σύμβασης που ανατέθηκε απο το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης (BAAINBw), είναι πάνω απο 100 εκατομμύρια ευρώ (107 εκατ. δολάρια). Οι τελικές παραδόσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του 2020.

Η σύμβαση περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό επιπλέον οχημάτων ΤΟΜΠ, σημείων διοίκησης και ελέγχου και απομάκρυνσης εκρηκτικών υλών (EOD), και μια επιλογή για τα μελλοντικά κοινά οχήματα συντονισμού πυρών υποστήριξης ομάδος.

Στο πλαίσιο των προηγούμενων συμβάσεων η RMMV εκσυγχρόνισε αριθμό αρχικών εκδόσεων Fuchs στο πρότυπο 1A8 που περιελάμβαναν τους τύπους ΤΟΜΠ, τακτικού ασθενοφόρου, οχήματος σημείου διοίκησης, EOD και αναγνωριστικά ΧΒΡΠ.

Το εκσυγχρονισμένο όχημα του πακέτου εκκαθάρισης δρομολογίου είναι εξοπλισμένο με ένα τηλεσκοπικό βραχίονα, μαζί με άλλα στοιχεία που περιλαμβάνουν συστήματα για ένα τηλεχειριζόμενο Wiesel 1 εξοπλισμένο με ραντάρ διείσδυσης εδάφους (γεωραντάρ).

Η διαμόρφωση 1A8 εχει πολλές βελτιώσεις έναντι του προηγούμενου οχήματος, ενα περισσότερο ενισχυμένο χαλύβδινο σκάφος, ενισχυμένο σύστημα πηδαλιουχίας τροχών, παράθυρα και θύρες και επιπρόσθετα εξωτερικά κυτία αποθήκευσης για την αποδέσμευση χώρου στο εσωτερικό του διαμερίσματος πληρώματος.

Οταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Fuchs ήταν οπλισμένο με ένα πολυβόλο MG3 των 7,62 mm και με εναν μη προστατευόμενο έστορα στην μπροστινή δεξιά πλευρά, όμως μετέπειτα αντικαταστάθηκε απο έναν προστατευόμενο σταθμό οπλισμού με ένα παρόμοιο όπλο.

Πλέον κάποια εκσυγχρονισμένα Fuchs 1A8 ειναι εξοπλισμένα με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού (RWS) FLW 200 της Krauss-Maffei Wegman που παραδόθηκε ως εξοπλισμός προερχόμενος απο την Κυβέρνηση.

Ο RWS είναι τοποθετημένος σε μια υπερυψωμένη βάση στη οροφή του οχήματος για μεγαλύτερη κάλυψη περιοχής -και είναι οπλισμένος με ένα σταθεροποιημένο πολυβόλο M2HB διαμετρήματος .50 και πακέτο αισθητήρα ημέρας/νύχτας.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

One Response

 1. Gunslinger32

  Μετά την αναβάθμιση και εφόσον με την πρόσθετη θωράκιση αυξήθηκε και το βάρος οι “αλεπούδες”, έχασαν την δυνατότητα αυτόνομης διάβασης υδάτινου κολλήματος(χωρίς βοηθητικά μέσα).

  Η πλατφόρμα Wiesel απέδειξε παρά το μικρό μέγεθος της, ότι είναι μια καλή βάση για διάφορες εφαρμογές. Ο συνδιασμός Fuchs-Wiesel θυμίζει τα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα
  της Wehrmacht “Goliath” και “Borgward”, αν και το δεύτερο απέτυχε στην συγκεκριμένη
  εφαρμογή.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: