Περισσότερες πληροφορίες προέκυψαν για το νέο ελαφρύ άρμα μάχης της Κίνας

Η πρώτη κοντινή εικόνα του νέου κινέζικου 35 τόνων άρματος με πυροβόλο 105 χιλιοστών έδειξε την αφαιρούμενη θωράκιση στο σκάφος και τον πύργο. (ιστοσελίδα FYJS/IHS Janes)

Πρόσφατο κινέζικό δημοσίευμα και μια πρώτη κοντινή φωτογραφία έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες ενός νέου ελαφρού άρματος μάχης που εμφανίστηκε στις κινέζικές ιστοσελίδες για πρώτη φορά το 2011.

Ο δημοφιλής κινέζικός διαδικτυακός τόπος Sina.com δημοσίευσε την είδηση για το άρμα την 23η Ιανουαρίου, κάνοντας μια εκτίμηση για την ιστορία και τις αποστολές του και παρείχε νέες πληροφορίες για τον οπλισμό και τα χαρακτηριστικά του.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές ότι θα ζυγίζει περίπου 35 τόνους, το δημοσίευμα του Sina.com επεσήμανε ότι το νέο όχημα συνέχισε το ενδιαφέρον του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) στα ελαφρά άρματα που ξεκίνησε την δεκαετία του 1950 λόγω μιας απαίτησης να διέλθει από τους απροετοίμαστους δρόμους, τις γέφυρες χαμηλής δυναμικότητας και τους ορυζώνες που ήταν τα σύνηθες εμπόδια στην τότε νότια Κίνα. Αυτή η απαίτηση οδήγησε στο 21 τόνων άρμα Type-62/WZ-131 το 1962.

Μια μεγάλη απαίτηση στην ανάπτυξη αμφιβίου άρματος κατά την δεκαετία του 1990 προκάλεσε την παύση της εξέλιξης ελαφρών αρμάτων μάχης, όμως η απαίτηση ανανεώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να καλύψει τις απαιτήσεις των μηχανοκίνητων και ορεινών επιχειρήσεων, τη συνεχιζόμενη απαίτηση για ελαφρά άρμα στα νότια, και τις μελλοντικές απαιτήσεις για εναέρια επίδειξη ισχύος.

Καθώς το δημοσίευμα του Sina.com ανέφερε ότι το άρμα διαθέτει πλήρωμα των τεσσάρων, υπάρχει η φημολογία ότι ένα σύστημα αυτόματης γέμισης για το 105 χιλιοστών πυροβόλο του ίσως να αφαιρέσει ένα μέλος του πληρώματος.

Το διατρητικό βλήμα κράματος βολφραμίου μπορεί να διατρήσει έως 500 χιλιοστών θωράκιση και μπορεί επίσης να βάλλει πυραύλους, συμφωνά με το δημοσίευμα.

Τα σκοπευτικά του κυρίως όπλου και τα οπτικά του αρχηγού φαίνεται ότι είναι από το νέο άρμα μάχης T-99A2 και ένα αυτόνομο ραντάρ εντοπισμού φαίνεται να είναι τοποθετημένο στην βάση του πυροβόλου. Το σφηνοειδές σχήμα του πύργου διαθέτει αφαιρούμενα πλαίσια ενεργής θωράκισης και εντοπιστές laser, ενώ το πίσω μέρος του πύργου μπορεί επίσης να δεχθεί εκτοξευτές καπνογόνων.

Το άρμα ίσως να διαθέτει αερο-υδραυλική ανάρτηση, παρέχοντας τη δυνατότητα να “σκύψει” για καλύτερη αξιοποίηση του εδάφους στην κάλυψη σκάφους ή πύργου και βοηθήσει με τη σιδηροδρομική και αεροπορική μεταφορά του.

Richard D Fisher Jr,

Απόδοση/Μεταφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.