Πιστοποίηση EN ISO 27001 : 2005 για το Κέντρο Πληροφορικής Υποστήριξης Ελληνικού Στρατού (ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ)

EN ISO 27001 : 2005 για το ΚΕ.Π.Υ. ΕΣ (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) την Παρασκευή 21η Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφορικής Υποστήριξης Ελληνικού Στρατού (ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ), η τελετή απονομής της πιστοποίησης ΕΝ ISO 27001:2005, στην Μονάδα.

To ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και πιστοποίηση, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 27001:2005, μετά από επιθεώρηση από τον Οργανισμό Πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

Πιστοποιητικό EN ISO 27001 : 2005 για το ΚΕ.Π.Υ. ΕΣ (Εικόνα: ΓΕΣ)

Με την επιτυχή πιστοποίησή του το ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ εντάσσεται στους περίπου 8.000 Οργανισμούς παγκοσμίως και στους περίπου 50 στην Ελλάδα (μεταξύ των οποίων εταιρείες όπως οι Singular Logic, Unisystems, Intracom Defense, Vodafone, MedNautilus, Space Hellas, Performance, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς), που έχουν λάβει τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ΕΝ ISO 27001:2005.

Ταυτόχρονα το ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ είναι η πρώτη Μονάδα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και του Δημόσιου – Κρατικού τομέα, που λαμβάνει τη σχετική πιστοποίηση.

Η TÜV Austria Hellas είναι ο πρώτος Οργανισμός Πιστοποίησης που διαπιστεύτηκε από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS), διαθέτει ομάδα Ελλήνων, έμπειρων και Πιστοποιημένων επιθεωρητών και είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στην Πιστοποίηση τέτοιων συστημάτων στην Ελλάδα.

Πιστοποιητικό EN ISO 27001 : 2005 για το ΚΕ.Π.Υ. ΕΣ (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Το πρότυπο ΕΝ ISO 27001:2005 εξασφαλίζει την επάρκεια στις διαδικασίες και στα μέτρα ελέγχου σε θέματα εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών για την προστασία των δεδομένων και των εμπλεκόμενων πόρων, σε κάθε δραστηριότητα της Μονάδας. Οι περιοχές ελέγχου αναλύονται σε 133 σημεία και καλύπτουν θέματα φυσικής ασφάλειας, λογικής ασφάλειας, δικτυακής ασφάλειας, διαβάθμισης πληροφοριών, ανάπτυξης και συντήρησης Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και διαχείρισης περιστατικών ασφαλείας.

Επιπρόσθετα το πρότυπο προστατεύει τις πληροφορίες από οποιοδήποτε αναγνωρισμένο κίνδυνο μέσω της εφαρμογής διαδικασιών εντοπισμού, διαβάθμισης και ανάλυσης επικινδυνότητας και τη θέσπιση σημείων ελέγχου των πληροφοριών είτε αφορούν σε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπα δεδομένα. Τέλος το πρότυπο προβλέπει την κατάρτιση σχεδίων Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity Plan) και Ανάκαμψης από Καταστροφή (Disaster Recovery Plan).

Πιστοποιητικό EN ISO 27001 : 2005 για το ΚΕ.Π.Υ. ΕΣ (Εικόνα: ΓΕΣ)

Η πιστοποίηση ΕΝ ISO 27001:2005 τεκμηριώνει την υποδομή που διαθέτει η Μονάδα για την προστασία και ασφάλεια των δεδομένων που διαχειρίζεται καθώς και την αποδεδειγμένη δέσμευση του Γενικού Επιτελείου Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά στη ανάπτυξη και διαχείριση ασφαλών Πληροφοριακών Συστημάτων, υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθεσιμότητας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.