Πολεμικές… μπάλες για τους πεζοναύτες των ΗΠΑ

Η αρχική σύλληψη της ιδέας είχε γίνει το 2004, αν και ο χαρακτήρας του GuardBot τότε ήταν διαστημικός, καθώς προοριζόταν για αποστολές στον Άρη.(GuardBot)

Η αμφίβια επίθεση με σκοπό τη δημιουργία ενός προγεφυρώματος αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες ενέργειες στην πολεμική τέχνη – και για αυτό τα μέσα που θα μπορούσαν να συνδράμουν βρίσκονταν πάντα στην αιχμή της στρατιωτικής τεχνολογικής έρευνας.

Το GuardBot της GuardBot.Inc εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, και ο χαρακτήρας του είναι αρκετά ιδιαίτερος, καθώς στην ουσία αποτελεί μία αμφίβια πολεμική ρομποτική…μπάλα.

Διαθέτει δύο πυλώνες εξοπλισμού και προορίζεται για χρήση στους τομείς των στρατιωτικών επιχειρήσεων, της εσωτερικής ασφάλειας και για εμπορικού χαρακτήρα εφαρμογές.

Η αρχική σύλληψη της ιδέας είχε γίνει το 2004, αν και ο χαρακτήρας του GuardBot τότε ήταν διαστημικός, καθώς προοριζόταν για αποστολές στον Άρη.https://www.youtube.com/watch?v=MFTyF-Qf2QU

Το όχημα συνδυάζει ένα μεγάλο εύρος αισθητήρων (τόσο στρατιωτικής όσο και εμπορικά διαθέσιμης τεχνολογίας) και μπορεί να κινείται σε δρόμο, εκτός δρόμου, σε αμμώδες έδαφος, σε χιόνι, κεκλιμένες επιφάνειες και νερό.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, πρόκειται για το μοναδικό γνωστό μη επανδρωμένο σφαιρικό αμφίβιο σύστημα το οποίο μπορεί να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα.

Οι μπαταρίες του του δίνουν τη δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας για διάστημα οκτώ ωρών με μία φόρτιση και η ταχύτητά του είναι περίπου 10 χλμ/ ώρα στο έδαφος και περίπου 5 στο νερό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Defense One, το ρομπότ βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ενώ το «κλειδί» της κίνησής του είναι η συνεχής μεταβολή του κέντρου βάρους μέσω εκκρεμούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι δυνατή η κατασκευή του και σε διαφορετικά μεγέθη, με διάμετρο από 10 εκατοστά μέχρι τρία μέτρα.https://www.youtube.com/watch?v=v6IZTY4__Sc

naftemporiki.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.