Πολυβόλο Gatling 23 χιλιοστών από το Ιράν

Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης στην είδηση για την παρουσίαση του νέου οπλικού συστήματος έδειξαν μόνο την κάννη του Asefeh. (Φωτ: janes.com)

Αποκαλύφθηκε την 18η Νοεμβρίου πως το Ιράν εργάζεται στην παραγωγή ενός τρίκαννου πολυβόλου  Gatling 23 χιλιοστών για την προστασία από πυραύλους πλεύσης (κρουζ).

Το Asefeh παρουσιάστηκε στον Υποστράτηγο Ali Jafari, τον Αρχηγό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRG), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις τελευταίες καινοτομίες του τμήματος ερευνών και εξέλιξης των IRG. Το πολυβόλο σύμφωνα με το Janes.com έχει την ικανότητα βολής περισσότερων από 900 φυσιγγίων το λεπτό.

Παρά τις απαιτήσεις του Ιράν για ένα όπλο που θα προστατεύει τις ναυτικές δυνάμεις και στρατηγικές εγκαταστάσεις από όπλα μακρού πλήγματος (JSOW), αυτή, φαίνεται, να είναι η πρώτη προσπάθεια του Ιράν να εξελίξει ένα περιστροφικό πολυβόλο τύπου Gating.

Αντ’ αυτού, το Ιράν, για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής, κατασκεύασε την οχτάκαννη έκδοση του ελαφρύ αντιαεροπορικού πυροβόλου Zu-23-2 των 23 χιλιοστών με το όνομα Mesbah-1.  Τα Mesbah-1, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2010, έχει την ικανότητα να βάλλει περισσότερες από 6000 βολές το λεπτό. Το σύστημα ελέγχου πυρός χρησιμοποιεί για την ανίχνευση των στόχων εξίσου συστήματα ραντάρ και υπερύθρων ακτίνων.

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο Mesbah-1. (Φωτ: armyrecognition.com)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.