«Πολυπολιτισμικότητα; Όχι, ευχαριστώ!»

«Πολυπολιτισμικότητα; Όχι, ευχαριστώ!» του Γιάννη Κολοβού
«Πολυπολιτισμικότητα; Όχι, ευχαριστώ!» του Γιάννη Κολοβού

Το 2008 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Πελασγός» ένα βιβλίο προφητικό αναφορικά με τις συνέπειες της συνεχιζόμενης μεγάλης εισροής παρανόμων μεταναστών, αλλά και της επιβολής της φιλοσοφίας της πολυπολιτισμικότητας στην ελληνική κοινωνία από τις κυρίαρχες νεοταξικές μειοψηφίες. Το βιβλίο αυτό το είχε γράψει ο Γιάννης Κολοβός, είχε τον τίτλο «Το τέλος μίας ουτοπίας: Η κατάρρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώπη» και το προλόγιζε ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κωνσταντίνος Ρωμανός.

Ο συγγραφέας, βασιζόμενος στην εμπειρία των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, υπογράμμιζε ότι η έλλειψη σοβαρής και μακροπρόθεσμης μεταναστευτικής πολιτικής για την Ελλάδα σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη αθρόα εισερχόμενη παράνομη μετανάστευση, κυρίως μουσουλμανικών πληθυσμών, όχι μόνο δεν θα προωθήσει την κοινωνική ενσωμάτωση των εγκατεστημένων μεταναστών, αλλά αντιθέτως θα οδηγήσει σε κοινωνικό θρυμματισμό, σε γκετοποίηση και σε συγκρούσεις με εθνοτικό και θρησκευτικό χαρακτήρα.

Τρία χρόνια οι προβλέψεις αυτές έχουν δυστυχώς επαληθευθεί πλήρως. Οι μετανάστες δεν ενσωματώνονται – απλά συνυπάρχουν με τους γηγενείς, οι γηγενείς χαρακτηρίζονται από αυξανόμενη δυσανεξία απέναντι στους μετανάστες, ολόκληρες περιοχές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων γκετοποιούνται, οι εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις αποτελούν ολοένα και συχνότερο φαινόμενο, ενώ πρόσφατα ζήσαμε και σοβαρές φυλετικές ταραχές.

Οι εκδόσεις «Πελασγός», με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αναγνώστη, αλλά και με προσήλωση στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, προχωρούν στην επανέκδοση τριών κεφαλαίων από το βιβλίο «Το τέλος μίας ουτοπίας: Η κατάρρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώπη», καθώς και των προτάσεων που παρέθεσε ο συγγραφές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα κεφάλαια αυτά ανατέμνουν την πολυπολιτισμικότητα, τόσο ως θεωρία, όσο και ως πρακτική, και καταδεικνύουν τα θεωρητικά της αδιέξοδα, αλλά και την αποτυχία της στην πράξη.

Το σκεπτικό και η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται μέσα στο βιβλίο αυτό είναι χρήσιμα για την αντιμετώπιση της πολυπολιτισμικότητας, την οποία οι κυρίαρχες νεοταξικές μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία, παρά την θέλησή της.

Τίτλος: «Πολυπολιτισμικότητα; Όχι, ευχαριστώ!»
Συγγραφέας: Γιάννης Κολοβός
ISBN: 978-960-522-290-1
Εκδόσεις: ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.