Πορτογαλία: Αναβάθμιση μετεωρολογικού σταθμού MARWIN MW 12

Ο μετεωρολογικός σταθμός Vaisala Marwin MW 12 περιλαμβάνει το επίγειο ραδιοθεοδολίχο RT 20A. (Φωτογραφία: article.wn)

Η Φιλανδική εταιρεία Vaisala σε συνεργασία με την Πορτογαλική εταιρεία Vórtice Equipamentos Cientificos έχουν αναβαθμίσει το τακτικό αυτόματο σύστημα μετεωρολογικής παρακολούθησης MARWIN MW 12.

Ως τμήμα της αναβάθμισης,έχει τοποθετηθεί στον ενσωματωμένο κλωβό του φορτηγού το σύστημα μέτρησης της ατμοσφαίρας με ραδιοβολίδες MW32 το οποίο παρέχει στοιχεία για την ατμοσφαιρική κατανομή του ανέμου, της πίεσης, θερμοκρασίας και υγρασίας πάνω από την επιφάνεια μέχρι τα υψόμετρα που χρησιμοποιούνται για τον βαλλιστικό υπολογισμό του καιρού.

Το σύστημα υπολογισμού ατμόσφαιρας MW 32 (Φωτογραφία: Vaisala)

Μεταξύ 2004 και 2005, ο Πορτογαλικός Στρατός εγκατέστησε τα στοιχεία που σχετίζονται με τον σταθμό μετεωρολογική παρατήρησης στο σύστημα κλωβού της εταιρείας Ramim Engineering Work το οποίο είναι τοποθετημένο επάνω σε ενα τακτικό βαρύ φορτηγό MAN AG 10.224 LAEC. Ο σταθμός περιλαμβάνει το επίγειο ραδιοθεοδόλιχο RT20A.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.