Πορτογαλία: Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση μέσης ζωής της πρώτης φρεγάτας “M”

Ναυτικό της Πορτογαλίας | Φρεγάτα NRP Bartolomeu Dias

Η NRP Bartolomeu Dias (F 333), η πρώτη από τις δύο φρεγάτες του πορτογαλικού Ναυτικού, επέστρεψε στην έδρα της μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης μέσης ζωής στην Ολλανδία.

Το πλοίο κατέπλευσε στην ναυτική βάση Λισαβώνας την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, περισσότερο από τρία χρόνια μετά την άφιξη του στην Ολλανδία για αναβάθμιση, τον Μάιο 2018. Αρχικά το έργο αναβάθμισης είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί ως το 2020.

Το δεύτερο πλοίο της κλάσης, NRP D Francisco de Almeida (F 334) παραμένει στην Ολλανδία για την ίδια αναβάθμιση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Υπεύθυνός για τις εργασίες αναβάθμισης είναι η ολλανδική ναυπηγική εταιρεία Damen, που αρχικά είχε κατασκευάσει τα δύο πλοία για το βασιλικό ολλανδικό Ναυτικό το 1994.

Το NRP Bartolomeu Dias (πρώην HNLMS Van Nes) ναυπηγήθηκε από το ναυπηγείο De Schelde Group, στο Vlissingen (Ολλανδία), το 1994, αποκτήθηκε από το πορτογαλικό Ναυτικό στις 16 Ιανουαρίου 2009.

Η Πορτογαλία αγόρασε τα δύο πλοία το 2009 και τώρα τα αναβαθμίζει ώστε να επεκταθεί η επιχειρησιακή ζωή τους μέχρι το 2035. Το πρόγραμμα αναβάθμισης θα περιλαμβάνει επίσης τον εξοπλισμό των πλοίων με ικανότητες υποστήριξης της συνεχιζόμενης συμμετοχής σε εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις υψηλής έντασης. Ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν το ολλανδικό και βελγικό Ναυτικό με τις αναβαθμίσεις των δικών τους φρεγατών M.

Οι αναβαθμίσεις των δύο πλοίων αφορούν τα όπλα, τα συστήματα αισθητήρων και επικοινωνιών, καθώς περιλαμβάνονται εργασίες στα συστήματα πρόωσης και διανομής ισχύος.

Ο κυβερνήτης του NRP Bartolomeu Dias είναι ο Πλοίαρχος José Rodrigues Pedra και έχει πλήρωμα 135 ναυτών.

Ο Πλοίαρχος José Rodrigues Pedra αναλαμβάνει το διακριτικό διοίκησης της φρεγάτας Bartolomeu Dias από τον Αρχηγό του πορτογαλικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Silvestre Correia.

Πηγή: defbrief.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.