Που είναι η Αρετή και Τόλμη; Αιτημα του ΠΑΣΥΒΕΤΑ για επαναφορά της εκπομπής στη ΝΕΡΙΤ

Φωτογραφια απο την Εκπομπή Με Αρετή Και Τόλμη Στον Άραξο. (aviationlive.org)

Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ χάθηκε από τις τηλεοπτικές μας οθόνες η μοναδική τηλεοπτική εκπομπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Αρετή και Τόλμη. Την εκπομπή που με πολύ μεράκι ,με πενιχρά μέσα και με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ μισθό “έστηναν” κάθε εβδομάδα συνάδελφοι πραγματικοί δημοσιογράφοι που ακόμη κάνουν ρεπορτάζ κι όχι δημόσιες σχέσεις. Απ΄ αυτή την εκπομπή που έχουν περάσει στη διάρκεια των πολλών χρόνων που παίζονταν στην κρατική τηλεόραση πάρα πολλοί στρατεύσιμοι οι οποίοι επαγγελματικά είχαν σχέση με τη τηλεόραση. Και ήταν η εκπομπή που είχε πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Ακόμη και τις εποχές που κάποιοι υπουργοί την είχαν δει την εκπομπή ως προσωπικό μέσο προβολής. Μόνο τέτοια δεν πρέπει να είναι.

Η Αρετή και Τόλμη μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο “εργαλείο” στα χέρια κάθε ηγεσίας πολιτικής και στρατιωτικής. Μ΄ αυτό μπορούν να αλλάξουν τα όσα πιστεύουν κάποιοι για τις ΕΔ ,την λογική και την λειτουργία τους. Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως ακόμη και η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που το θέμα της επικοινωνίας το γνωρίζει καλά, δεν έχει κάνει κάτι για να επανέλθει η εκπομπή Αρετή και Τόλμη στην οθόνη της ΝΕΡΙΤ.

Ακόμη και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπόρων με επιστολή του επισημαίνει:

“Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.) κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα να σας απευθύνει την παρούσα δια της οποίας εκφράζει την πλήρη δυσαρέσκεια και αντίθεσή του για τη σκοπούμενη κατάργηση, από την ΝΕΡΙΤ, της τηλεοπτικής εκπομπής (τ/ο), «ΜΕ ΑΡΕΤΗ & ΤΟΛΜΗ». Η εκπομπή αυτή είναι ουσιαστικά η μοναδική εκπομπή της τηλεόρασης (ιδιωτικής και δημόσιας), που αναφέρεται και προβάλλει το έργο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ).

Η ιστορική αυτή και με πολύ υψηλή τηλεθέαση εκπομπή, (προβάλλεται αδιαλείπτως από το 1974), προσέφερε ενημέρωση για τις δραστηριότητες των ΕΕΔ, τόσο στους εμπλεκομένους όσο κυρίως στους έλληνες πολίτες. Έτσι συνέβαλε στη διατήρηση του ηθικού και του αισθήματος ασφαλείας του λαού σε ύψιστα επίπεδα, γεγονός, που αντικατοπτρίζεται στην απόλυτη εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλλουν οι έλληνες τις ΕΕΔ. Τυχόν κατάργησή της λοιπόν, θα δημιουργήσει ένα κενό το οποίο δεν θα αναπληρωθεί ποτέ και το οποίο είναι ήδη εμφανές από τη μέχρι τώρα διακοπή της, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Σημειώνεται επίσης ενδεικτικά, ότι η εκπομπή αυτή ήταν ο μοναδικός τρόπος προβολής των αεραθλητικών και συναφών δραστηριοτήτων, αφού για τη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση ο όρος «αθλητισμός» είναι συνώνυμος μόνο με το ποδόσφαιρο, ενίοτε δε και με την καλαθοσφαίριση.

Τέλος επιχειρησιακά στερεί παντελώς τη δυνατότητα διεξαγωγής επιτυχών Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΨΕΠ) από το ΓΕΕΘΑ, σε περίπτωση υλοποιήσεως σχεδίων περιόδων κρίσεως.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε να δείξετε «ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ» και να ληφθούν όλα εκείνα τα πρόσφορα μέτρα, ώστε να συνεχιστεί να προβάλλεται η τ/ο αυτή εκπομπή και εάν είναι δυνατόν, να αυξηθεί η διάρκειάς της από 30 λεπτά σε μία ώρα περιλαμβάνοντας επί πλέον, επί μέρους ιστορικά θέματα.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και κατά κρίση λοιπές ενέργειές σας”.

Την επιστολή οι βετεράνοι την έχουν στείλει και στον πρωθυπουργό.

onalert.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.