Η νέα βασική διαμόρφωση του αεροσκάφους Leonardo C-27J Spartan -που χαρακτηρίζεται από ολοκαίνουρια ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης (avionics), νέες οθόνες ελέγχου πιλοτηρίου και φωτιστικά αεροσκάφους διόδου φωτοεκπομπής (LED) – ολοκλήρωσε την πρώτη της πτήση την 3η Δεκεμβρίου στο εργοστάσιο του τμήματος αεροσκαφών της Leonardo στο Τορίνο.
Ο Λουτσιο Βαλέριο Σιόφι, ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος αεροσκαφών της Leonardo, δήλωσε: “Οι νέοι χειριστές θα απολαμβάνουν σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης και βελτιωμένο επιχειρησιακό κόστος και απόδοση μέσα στην τιμή του αεροσκάφους που ειναι σε κατάσταση έτοιμο προς πτήση. Τα κύρια οφέλη της νέας βασικής διαμόρφωσης του C-27J ειναι σε συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς πολιτικής αεροπορίας και τις στρατιωτικές απαιτήσεις για μείωση του κίνδυνου απαξίωσης.”
Τα νεα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης έχουν σχεδιαστεί ωστε να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Ελέγχων Εναέριας Κυκλοφορίας Νέας Γενιάς από τα SESAR και NextGen, και παρέχει την ικανότητα TCAS 7.1 (σύστημα αεροσκάφους αποφυγής εναέριας σύγκρουσης). Διαθέτει πολλές κύριες αναβαθμίσεις όπως τις νέες ικανότητες προσέγγισης FMS (Σύστημα Διαχείρισης Πτήσης) με RNP (απαιτούμενη επίδοση αεροναυτιλίας) και LPV (επίδοση εντοπιστή με κατακόρυφη καθοδήγηση). Το IFF (σύστημα αναγνωρίσεως φίλων ή εχθρών) Mode 5 έχει αναβαθμιστεί στο τελευταίο επίπεδο. Νέες οθόνες πιλοτηρίου, νεο μετεωρολογικό ραντάρ, νεα ραδιοναυτιλία, ενισχυμένες ικανότητες δορυφορικών και ασυρμάτων επικοινωνίων, νέο σύστημα ενδοεπικοινωνίας, νέο πιλοτήριο και πλαίσια φορτίου και σύστημα φωτισμού με τεχνολογία LED έχουν επίσης περιληφθεί. Επιπλέον, τα κυτία από τα πρώην avionics και γενικά συστήματα έχουν αντικατασταθεί με νέο εξοπλισμό που κατασκευάστηκε από το τμήμα αεροπορικών και διαστημικών συστημάτων της Leonardo.
Η νέα βασική διαμόρφωση προσφέρεται επίσης ως ανακατασκευή στους υφιστάμενους χρηστές που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις ικανότητες των C-27J.
Το C-27J Spartan έχει παραγγελθεί ήδη από τις Αεροπορίες των Ιταλίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Αυστραλίας, Περού, Κένιας, Μαρόκου, Τσάντ και άλλης αφρικανικής χώρας σε σύνολο 85 αεροσκαφών.
Πηγή: Leonardo
Σχολιάστε