Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης της Σχολής, δύο Ευέλπιδες συμμετείχαν στο 69º διεθνές μαθητικό συνέδριο SCUSA , «The Student Conference on U.S. Affairs»  από 1 έως 4 Νοεμβρίου στην Στρατιωτική Ακαδημία West Point των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων ιδιαίτερης σημασίας, τα οποία απασχολούν κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν παράλληλα παγκόσμιο ενδιαφέρον.

1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Αναπτύχθηκαν συνολικά 15 θεματικές ενότητες:

– Κίνα
– Ρωσία
– Βόρεια Αμερική
– Ινδοειρηνικός και Νότια Σινική Θάλασσα
– Λατινική Αμερική
– Εξωτερική βοήθεια και ανάπτυξη
– Μέση ανατολή και βόρεια Αφρική
– Μετανάστευση και πρόσφυγες
– Τρομοκρατία
– Κυβερνοπόλεμος
– Υποσαχάρια Αφρική
– ΝΑΤΟ
– Κλιματική αλλαγή
– BREXIT και το μέλλον της ΕΕ
– Διεθνείς αγορές: Εμπόριο και επενδύσεις

1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Στις δύο τελευταίες συμμετείχαν οι δύο Ευέλπιδες. Στις υπόψη συνεδρίες συμμετείχαν εκτός των Ευελπίδων και φοιτητές από έγκριτα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών της χώρας, ένας σπουδαστής από την Στρατιωτική Ακαδημία του Καναδά και ένας σπουδαστής από την Στρατιωτική Ακαδημία της Ιαπωνίας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 250 άτομα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες διακεκριμένων καθηγητών, συμβούλων της Αμερικανικής Κυβέρνησης, διπλωματών και Στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων και του Αμερικανού Πρέσβη στο ΝΑΤΟ Ντάγκλας Λούτ.

1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ 69ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « SCUSA » ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ WEST POINT ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: