Πρόοδος στην κατασκευή του πρώτου Typhoon Tranche 3

To πρώτο αεροσκάφος Typhoon BS116 της παρτίδας Tranche 3A. (Φωτ: BAE)

To πρώτο μαχητικό αεροσκάφος, BS116, Typhoon Trance 3, μεταφέρθηκε από το τμήμα συναρμολόγησης στις εγκαταστάσεις βαφής όπου θα σε δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες χρωματισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας BAE, την 25 Ιουλίου, το μαχητικό της παρτίδας Trance 3 θα μεταβεί στο θάλαμο δοκιμής κινητήρα για να πραγματοποιήσει, τις επόμενες εβδομάδες, σειρά επιγείων δοκιμών.

Οι πρώτες επίγειες δοκιμές προκειται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο/ Οκτώβριο του 2013.

Το πακέτο Trance 3 περιλαμβάνει περισσότερα από 350 τροποποιημένα εξαρτήματα, και έχει σχεδιαστεί και συναρμολογηθεί ώστε να είναι έτοιμο για να ενσωματώσει επιπλέον βελτιώσεις με προηγμένες ικανότητες.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν πρόβλεψη για σύμμορφες δεξαμενές καυσίμων, επιπρόσθετη ηλεκτρική ισχύ και σύστημα ψύξης ώστε να ψυχθεί το ραντάρ E-Scan, οι οποίες, βελτιώσεις, θα ενισχύσουν την απόδοση, αξιοπιστία και διαθεσιμότητα του μαχητικού και θα προσδώσουν χαμηλότερο κόστος υποστήριξης στους πελάτες του Typhoon.

Η επιπλέον ισχύς στους επεξεργαστές του υπολογιστή και η μεγαλύτερη ταχύτητα των συστημάτων δικτύου δεδομένων,  θα δώσουν στο αεροσκάφος την δυνατότητα μεγαλύτερης μελλοντικής διαθεσιμότητας.

Στο πλαίσιο των σύμβασεων Tranche 3A που υπογράφηκαν το 2009, έχουν παραγγελθεί συνολικά 112 αεροσκάφη για τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που συνεργάζονται στο πρόγραμμα του μαχητικού Typhoon, είναι η Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και με 40 αεροσκάφη το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι παραδώσεις των μαχητικών Typhoon Tranche 3A αναμένονται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2013.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.