Πρόταση αναβάθμισης για το M60A3 από την Leonardo

©Leonardo | H ισχύς πυρός έχει αυξηθεί με την αντικατάσταση του ραβδωτού πυροβόλου M68 των 105 χιλ. με το ισχυρότερο λειόκαννο πυροβόλο 120/45 διαμετρημάτων.

Η εταιρεία Leonardo ανέπτυξε και δοκίμασε το πακέτο διευρυμένης αναβάθμισης του κύριου άρματος μάχης (MBT) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) General Dynamics Land Systems M60A3.

Η αναβάθμιση αυτή, του M60A3, αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας εσωτερική χρηματοδότηση για την εξαγωγική αγορά, σύμφωνα με τον Μάσσιμο Γκουάλκο, διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ στην εταιρεία Αμυντικά Συστήματα Leonardo. H αναβάθμιση της Leonardo καλύπτει τη θωράκιση, την κινητικότητα και την ισχύ πυρός του M60A3, και προωθείται ως ενα οικονομικά αποδοτικό πακέτο αναβάθμισης.

Το MBT M60A3 έχει σκάφος και πύργο από χυτή και συγκολλημένη θωράκιση και πάνω στο εμπρόσθιο τόξο του πύργου έχει εγκατασταθεί νέα παθητική θωράκιση που όπως γίνεται αντιληπτό παρέχει προστασία ως το επίπεδο 6 της συμφωνίας τυποποίησης STANAG 4569.

Ενα παρόμοιο επίπεδο βαλλιστικής προστασίας έχει εγκατασταθεί πάνω από το εμπρόσθιο τόξο του σκάφους και πάνω από τον τρίτο αγκωνοτό βραχίωνα εδαφικού τροχού σε κάθε πλευρά του. Θωράκιση τύπου γρίλιας έχει τοποθετηθεί πάνω απο το πίσω μέρος του πύργου για την παροχή προστασίας από τα αντιαρματικά όπλα που διαθέτουν μονή κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας-αντιαρματική (HEAT). Τα διαμερίσματα πληρώματος και συγκροτήματος ισχύος εφοδιάστηκαν με σύστημα αυτόματου εντοπισμού έκρηξης και φλόγας και κατάσβεσης.

Το υφιστάμενο σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) αντικαταστάθηκε απο το ψηφιακό ΣΕΠ TURMS (Ενιαίο Αρθρωτό Σύστημα Άρματος), το οποίο έχει εγκατασταθεί σε αρκετά άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Το ΣΕΠ περιλαμβάνει βίντεο παρακολούθησης και σταθεροποιημένο σκοπευτικό για τον πυροβολητή του περιλαμβάνει τρίτης γενιάς θερμικές κάμερες Erica και αποστασιόμετρο -ασφαλές για τα μάτια. Αν απαιτηθεί, ο αρχηγός άρματος μπορεί επίσης να σκοπεύσει και βάλλει με το κύριο όπλο.

Το αρχικό M60A3 διέθετε ηλετρο-υδραυλικό συγκρότημα ελέγχου όπλου που μπορουσε να αντικατασταθεί με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα, όμως, για να διατηρηθεί χαμηλά η τιμή του, το υφιστάμενο συγκρότημα διατηρήθηκε στο αναβαθμισμένο M60A3.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.