Πρόταση για ένα μεσαίου μεγέθους πλοίου γενικής υποστήριξης στόλου που παρουσιάστηκε στην έκθεση 14th Baltic Military Fair BALT-MILITARY-EXPO 2016 από τα πολωνικά ναυπηγεία MMC Ship Design & Marine Consulting Ltd (MMC) & Remontowa Shipbuilding (Remontowa). Τα ναυπηγεία ιδρύθηκαν το 1945 στο Γκντάνσκ και ειδικεύονται στην σχεδίαση και ναυπήγηση πολεμικών και εμπορικών πλοίων ελαφράς και μεσαίας κατηγορίας (περιπολικά, ρυμουλκά, φέρυ, πετρελαιοφόρα/υδροφόρα, πλοία διαχείρισης και μεταφοράς ξηρού φορτίου κλπ).

Το σχέδιο αναφέρεται στην απαίτηση απόκτησης μιας σειράς βοηθητικών πλοίων για το πολωνικό ναυτικό που θα αντικαταστήσουν παλιά πλοία της σοβιετικής εποχής. Η πρόταση των ναυπηγείων είναι για ένα αρκετά συμπαγές πλοίο με χαρακτηριστικά μειωμένου θερμικού ίχνους και ίχνους ραντάρ, ικανότητα επιχειρήσεων σε ήπιες αρκτικές συνθήκες και συνθήκες ΠΡΒΧ πολέμου. Το πλοίο θα εκτοπίζει περί τους 6,100 τόνους, θα έχει μήκος 116.36 μέτρα και πλάτος 17.9 μέτρα.

Καλλιτεχνική απόδοση: Το ΠΓΥ πραγματοποιεί πετρέλευση εν πλω.

Καλλιτεχνική απόδοση: Το ΠΓΥ πραγματοποιεί πετρέλευση εν πλώ.

Τα ιστία έκτασης σωλήνων ανεφοδιασμού για ξηρά και υγρά υλικά του πλοίου θα είναι ενσωματωμένα στην υπερκατασκευή και θα εκτείνονται από το σκάφος από ειδικά ανοίγματα, εξασφαλίζοντας μειωμένη ηλεκτρομαγνητική υπογραφή. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του συγκεντρώνεται σε ένα κεντρικό ιστίο I-MAST 400, όμοιο με των ολλανδικών OPV κλασης “Holland”. Ο οπλισμός του πλοίου αποτελείται από δύο πύργους CIWS Rheinmetall Millennium 35mm κατευθυνόμενους από ισάριθμα ραντάρ ελέγχου πυρός, 4 εκτοξευτές αναλωσίμων παραπλάνησης και 4 πολυβόλα των 12,7mm.

Η ικανότητα μεταφοράς του πλοίου αναφέρεται σε: 11 container των 20 ποδών, 6 ΤΟΜΑ Rosomak ή ισάριθμα φορτηγά από οπίσθια ράμπα, 6 container για εκρηκτικές ύλες σε ειδικό χώρο. Επιπλέον, 1500 τόνους αεροπορικού καυσίμου, 50 τόνους καυσίμου ελικοπτέρων και 200 τόνους πόσιμου νερού. Το πλοίο διαθέτει ελικοδρόμιο στην πρύμνη με ικανότητα μεταφοράς και φιλοξενίας σε υπόστεγο ενός ελικοπτέρου 11 τόνων.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 60 ανδρών και προωθείται από σύστημα CODELOD (COmbined Diesel ELectric Or Diesel): με 2x 5000 kW κινητήρες ντήζελ και 2x 2500 kW ηλεκτρογεννήτριες που κινούν δύο προπέλες. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 20 κόμβοι και η εμβέλειά του 8,000 ν.μ ή 30 μέρες με ταχύτητα 15 κόμβων.

Εικόνες από υπολογιστή του "αοράτου" ΠΓΥ.

Εικόνες από υπολογιστή του “αοράτου” ΠΓΥ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: