Πρώτες ματιές στο μη επανδρωμένο ανθυποβρυχιακό πλοίο της DARPA (φωτ)

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου πλοίου ειδικά σχεδιασμένου για το κυνήγι αθόρυβων ντιζελοκίνητων/ ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων. (DARPA)

Τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτοτύπου του προγράμματος ACTUV (Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel) παρουσίασε η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου πλοίου ειδικά σχεδιασμένου για το κυνήγι αθόρυβων ντιζελοκίνητων/ ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων.

Το πρόγραμμα έχει τρεις σκοπούς: Την εξερεύνηση των δυνατοτήτων μιας τέτοιας πλατφόρμας, έχοντας κατά νου ότι δεν προβλέπεται ανθρώπινο πλήρωμα/ χειριστές στο σκάφος κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων (και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη εξυπηρέτηση χώρου), η εξέλιξη των αυτόνομων ναυτικών συστημάτων έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιχειρούν σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων για μακρά χρονικά διαστήματα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τα διεθνή πλαίσια κανόνων περί ασφαλούς πλοήγησης, ναυτικής νομοθεσίας κλπ και την επίδειξη μη συμβατικών τεχνολογιών αισθητήρων για εντοπισμό και παρακολούθηση εξελιγμένων, αθόρυβων εχθρικών υποβρυχίων.

Παράλληλα, η DARPA υπογραμμίζει ότι, πέρα από τον ανθυποβρυχιακό ρόλο, τα σκάφη αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους ρόλους, με διαφορετικό εξοπλισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr/Φωτογραφίες: DARPA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.